Çanakkale
17 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Marin stil nedir? Marin ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Marin stil nedir? Marin ev dekorasyonu nasıl yapılır?
Sıcak havaları mavinin serinliği ile kucaklayabileceğiniz Marin konsepti ile yaz aylarında ev dekorasyonunuza farklılık getirebilirsiniz. Hem ...

Sıcak havaları mavinin serinliği ile kucaklayabileceğiniz Marin konsepti ile yaz aylarında ev dekorasyonunuza farklılık getirebilirsiniz. Hem konforlu hem şık detaylarla evlerinize zenginlik katabileceğiniz bu stil, Haziran ayının vazgeçilmezi haline gelecek. Peki Marin dekorasyon nedir? Marin ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte yanıtlar...

Sıcak yaz günlerinde denizin ve gökyüzünün maviliği içinde kaybolmak istiyoruz. Ferah ve sakin bir yaşam alanı oluştururken denizin muhteşem esintilerini evinizde hissetmeye ne dersiniz? Adeta bir sahil kasabasında, saçlarınızı savuran rüzgarın ve denizde parıldayan güneşin etkilerini hissedebileceğiniz bir dekorasyon önerisiyle karşınızdayız. Mavi ve beyazın göz alıcı etkisine bürünen Marin dekorasyonu, evinizde dinamik bir hava oluşturacak. Yazın ruhunu evlere taşıyan Marin konsepti, özellikle deniz ve okyanusun etkilerinin olduğu yerlerde doğal bir şekilde ortaya çıkmıştır. Özgürlüğün ve dinginliğin kapılarını aralayan Marin dekorasyonu, tamamıyla denizden gelen renkler ve dokularla evinizi sarmalamaktadır. Gelin, bu muhteşem dekorasyonu evlerimize nasıl taşıyabileceğimizi birlikte keşfedelim…

MARİN DEKORASYON EV DEKORASYONU NEDİR?

Evlerde yaz mevsiminin detaylarına yer verebileceğiniz Marin dekorasyonunda baskın olarak mavi ve beyaz renkleri görebilirsiniz. Aynı zamanda deniz esintilerine yer veren mint, kum beji, turkuaz, yeşil, krem gibi renklerde sıklıkla kullanılmaktadır. 

Marin dekorasyon

Daha canlı tonlara yer vermek isterseniz; karizmatik bir lacivert ve yer yer mercan kırmızısına ağırlık verebilirsiniz. Kullanacağınız renkleri beyaz ile harmanlayarak sakin bir geçiş oluşturmak oldukça önemli. Karmaşıklık ve göz yorucu bir görüntüdense daha sakin bir ortam şekillendirmeyi hedeflemek gerekmektedir. 

Marin stil ev dekorasyonu

MARİN EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Marin konseptinde çapa, yelken ve balık motifleri sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Özellikle minderlerde bu motifleri kullanarak deniz esintilerini evinize taşıyabilirsiniz. 

Marin ev dekorasyonu

Ayrıca çizgili desenlere ağırlık vererek kumaş ve duvarlarda Marin konsepti oluşturabilirsiniz.

Marin dekorasyonda desen kullanımı

MARİN EV DEKORASYONUNDA AKSESUAR KULLANIMI

Marin dekorasyonda, aksesuarların kullanımı oldukça önemli bir yer edinmektedir. Bu stilin ana temasında deniz ve denize ait olan her şey odak noktası olarak karşımıza çıkmaktadır. İlk adımda; halat, dümen, çapa, denizyıldızı ve deniz kabuğu gibi aksesuarlar kullanarak yaşam alanınızı zenginleştirebilirsiniz.

Marin dekorasyonda aksesuar

Aynı zamanda fotoğraf çerçevelerinin içerisinde deniz ürünlerini kullanabilir, okyanus temalı fotoğraflarla dekorasyonun etkisini güçlendirebilirsiniz. 

Marin dekorasyon oluşturmanın püf noktaları

Yemek sofralarında orijinal bir görüntü yakalamak isterseniz; balık ve deniz kabuğu desenli ürünlere yer verebilirsiniz. 

Marin sofra dekorasyonu

Balık ağlarının üzerine denizyıldızı gibi objeler yerleştirerek duvarlarınızda bambaşka bir stili kucaklayabilirsiniz.

Marin yatak odası dekorasyonu

Masalarınız veya orta sehpalarınızın üzerinde bol bol canlı çiçek kullanarak evinize tazelik getirebilirsiniz. Ayrıca deniz fenerleri de buraya çok yakışacaktır.

Marin dekorasyon aksesuar örnekleri

Denize ve denizde vakit geçirmeye ilginiz varsa; inanılmaz bir fikrimiz daha var! Eski küçük kayıkları evinizde aksesuar objesi olarak kullanabilirsiniz. Duvarlarınıza kayık küreklerini kullanarak farklı bir görünümü evinize davet edebilirsiniz.

Marin dekorasyon duvar aksesuarı

EVİNİZDE MARİN ETKİSİNE HAZIR MISINIZ?

Beyaz ve mavinin ağırlıklı olduğu Marin konseptinde, duvarlarınızda turkuaz, açık mavi ve beyazın tonlarına yer verebilirsiniz. 

Marin salon dekorasyonu

Mobilya seçiminde ise genellikle ahşap ürünlere yer verilmelidir. Özellikle kayık şeklinde ahşap kitaplıklarla hoş bir etki oluşturabilirsiniz.

Marin stil okuma köşesi

Yatak odanızda bu stilin hakim olmasını isterseniz; tekstil ürünlerinde mavinin ve desenlerin etkili olduğu keten ve pamuk kumaşlar kullanın. Denizi çağrıştıran objelerle de Marin konseptini pekiştirebilirsiniz. Yatak başlıklarında da ufak sürprizlere de yer verebilirsiniz.

Marin stil yatak odası dekorasyonu

MARİN STİL BANYO DEKORASYONU

Marin konseptini evinize taşırken, banyolarınızı es geçmeyin. Banyo aynalarını, halatlar ile sararak işe başlayabilirsiniz. Ayrıca halatlar ile raflarda oluşturabilirsiniz.

Marin stil banyo dekorasyonu

Mavinin baskın olduğu bir banyo tasarımı ile marin dekorasyonu banyonuza taşıyabilirsiniz. Duvarlarınızda ise gemi ve denizcilik temalı duvar kağıtları ile zengin bir görüntü oluşturabilirsiniz. 

Marin stil duvar dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!