Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Mardin Milletvekili Demirkaya: ”Tıp Fakültesi müjdesi yakındır”

Mardin Milletvekili Demirkaya: ”Tıp Fakültesi müjdesi yakındır”
AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Mardinli gazetecilerle buluşmasında, yerel gündeme ve yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentte başlatılan Tıp Fakültesi kampanyasına destek veren Milletvekili Demirkaya, ”Cumhurbaşkanımızın Tıp Fakültesi müjdesini vereceği günün yakındır” dedi

MARDİN (İGFA) - AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik'i ziyaret etti.
Gazetecilerin, vatandaş, siyaset ve yöneticiler arasında bir köprü görevini üstlendiğine vurgu yapan AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, hükümetin, sağlık, eğitim, ulaştırma ve tarım alanlarında önemli yatırım ve hizmetler yaptığına dikkat çekti. Mardin’in turizm ve tarımda geleceğinin parlak olduğuna vurgu yapan Milletvekili Demirkaya, "Kızıltepe-Ceylanpınar yolu ile Mardin-Midyat karayolu ihaleleri yapılmış, kısa bir süre sonra yapımına başlanacak. Yol medeniyettir, ekonomik köprüdür, sınır boyunda güvenlik ağıdır. Mardin turizmine, ekonomik kalkınmasına büyük katkılar sağlayacaktır" dedi. 

Atatürk Barajından Mezopotamya topraklarını su ile buluşturacak nehir görünümündeki kanalların Derik ilçesi yakınlarındaki su toplama göletine, oradan da sulama kanalları ile  bereketli topraklara hayat katacağını ifade eden Demirkaya, “Ilısu Barajı Mardin ve çevresine canlılık katacak. Vatandaşların nefes alabileceği, piknik ve dinlenme alanları için düğmeye basıldı. Dargeçit’in adı turizmle, su sporları ve mesire alanları ile anılmaya başlanacak. GAP sularının bereketli Mezopotamya toprakları ile 2024 yılında buluşması hedefleniyor” dedi.

TIP FAKÜLTESİ KAMPANYASINA TAM DESTEK
Öte yandan Mardin’de yapılması planlanan 750 yataklı Şehir Hastanesinin 2023 yılında ilk hastasını kabul edeceğini söyleyen Milletvekili Demirkaya, “Artuklu Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması yönünde sivil toplum kuruluşlarının başlattığı kampanya muhataplarına ulaştı. Mardinli bilim insanlarının, Tıp Fakültesi kampanyasına katılımlarının sağlanması ve sahiplenmeleri süreci hızlandıracak. Cumhurbaşkanımızın Tıp Fakültesi müjdesini vereceği  günün yakın olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

       GGF ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gazetecilerin sorularını açık yüreklilikle yanıtlayan Milletvekili Demirkaya’ya teşekkür etti.  Ziyarette İhlas Haber Ajansı Mardin Temsilcisi Kübra Atik, DHA Mardin Temsilcisi Selim Kaya ve Şaha Çimen de hazır bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!