Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Manisa’da ’Kültür Sınır Tanımaz’ın tanıtımı yapıldı

Manisa’da ’Kültür Sınır Tanımaz’ın tanıtımı yapıldı
Türk kültür mirasını yerelde ve uluslararası platformlarda tanıtmak ve güçlendirmek amacıyla hazırlanan “Kültür Sınır Tanımaz” projesinin basın toplantısı yapıldı. Projenin Türkiye’deki tek ortağının Manisa Büyükşehir Belediyesi oldu.

MANİSA (İGFA) - Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından hazırlanan “Kültür Sınır Tanımaz” projesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimine Ortak Kültürel Miras Programı kapsamında 165 bin euro hibe desteği almaya hak kazandı. Türk kültür mirasını yerelde ve uluslararası platformlarda tanıtmak ve güçlendirmek amacıyla hazırlanan projenin tanıtım programı yapıldı. Programa, proje ortağı olan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, projenin iştirakçisi olan Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Müdür Yardımcısı Seyfettin Onat, Kültür Sınır Tanımaz Projesi Koordinatörü Oya Yavaş katıldı.

Projenin önemine değinen Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Obasya'nın Yuntdağı’nda uyguladığı projelerle gelişmesini sürdürdüğünü belirterek, "Bu proje ile kentimiz 18. ve 19. yy kadın kıyafetleri müzesi kazanmış olacak. Müzede, Ege illerinden toplanacak olan kadın kıyafetlerinin yanında, Bulgaristan’dan kardeş şehrimiz olan Kırcaali ile gidiş gelişlerimiz hızlanacak, projenin iç ve dış turizme katkısı olacaktır" dedi.

Projenin detayları hakkında bilgi veren proje yazarı ve aynı zamanda koordinatörü olan Oya Yavaş, “Kültür Sınır Tanımaz projesini yazan ve aynı zamanda koordinatörü olan Oya Yavaş, projenin faaliyetlerinin bölgemiz açısından katma değer sağlayacağını söyledi. Bulgaristan Kırcaali ile kurduğumuz ortaklık TR-AB arasında kültürlerarası diyalogu güçlendireceğini ifade eden Yavaş, "Obasya’da ortaklarımızla yapacağımız gala ve 25 kadın kıyafetimizin kına gecesi gösterisi ile sergileneceği büyük bir etkinlik çadırı kuracağız. Aynı zamanda Türkiye-Bulgaristan geleneksel kadın kıyafetleri müzesi oluşturacak ve 150 sayfalık bir katalog oluşturacağız. Tüm bu faaliyetler projemizin sürdürülebilirliğini sağlayacaktır. Başta ortağımız Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Bulgaristan’da bulunan ortaklarımıza, Obasya yönetimine ve yazım aşamasında destek olan tüm kurumlara ve kişilere katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu projenin uygulanmasına vesile olduğum için çok mutluyum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!