Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Malatya’da turizm için ortak akıl toplantısı

Malatya’da turizm için ortak akıl toplantısı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği “İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması” kapsamında “Malatya Turizm Tanıtım Paydaşları Ortak Akıl Toplantısı” Malatya da yapıldı.

Malatya'nın turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, rotalarının tanıtımı konusunda sorunların belirlenmesi ve çözümü için "Malatya Turizm Tanıtım Paydaşları Ortak Akıl Toplantısı", Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, 2021 yılında uluslararası alanda destinasyonların daha etkin tanıtımını destekleyecek bir organizasyon yapısı için Türkiye'nin turizm tanıtımının resmi platformu yapısına kavuşturulan www.GoTurkey.com üzerinden kapsamlı çalışma başlatıldığını duyurdu.  

Malatya'nın tüm değerlerinin layıkıyla dünyaya tanıtılması, turizmin canlandırılması akımında güzle gelişmelerin yaşanacağını belirten Malatya Valisi Aydın Baruş,  "Her il sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek hem ekonomisini geliştirmek, insanlarına istihdam sağlamak hem de yöresini, kültürünü dünyada tanıtmak amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyor. Ancak bu çalışmaların belli bir koordinasyon içerisinde gerçekleştirilmemesi, her ilin kendi çabalarıyla sınırlı kalması umulan etkiyi sağlamıyor. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tüm illerde gerçekleştireceği bu çalışmanın hem iller, hem bölgesel hem de genel olarak Türkiye anlamında dünya turizmine değerlerimizin kazandırılması noktasında büyük katkılar getireceğini düşünüyorum" dedi.

Sanayi Bakanlığınca Malatya’nın cazibe merkezleri arasına alındığını da söyleyen Vali Baruş, “Malatya’da şu an 40 adet otel mevcut. Bunlardan 16’sı turizm işletme belgeli, 24’ü ise belediye belgeli. Toplam 4 bin 125 yatak kapasiteli bu otellerimiz. Bu sayılar Malatya için çok az. 2019 yılı yerli turist sayısı 297 bin 467 iken yabancı turist sayısı sadece 7 bin 770. Dolayısıyla toplamda 305 bin olan turist sayısını önümüzdeki yıllarda arttırarak ilimiz ekonomisinin gelişmesi ve istihdamımızın olumlu yönde arttırılması anlamında çok büyük değer taşıyor. Sahip olduğumuz bu değerler ile önemli bir turizm potansiyeline kaynaklık ettiğimizi gösterir” dedi.

İlçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediye temsilcileri, otel ve seyahat acentesi temsilcilerinin katıldığı toplantı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen’in sunumu sonrasında soru-cevap etkinliği ile sona erdi.

  

  

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!