Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nden e-panel

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nden e-panel
Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde “Üniversite STK Buluşmaları” programları kapsamında e-panel olarak ’Sosyal Devlet, Sosyal Üniversite’ programı gerçekleştirildi.

MALATYA (İGFA) - E-Panel, MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un moderatörlüğünde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmeteri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar ve Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) Başkanı İsmail Akgün katılımları ile gerçekleşti.

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, hayatın tüm alanlarında sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen engellilerin çabalarının takdire şayan oldupunu kaydederken, “Eğitimin engelliler için bir hak olduğu yaklaşımı içinde, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, engelli bireylerin eğitim, araştırma, sosyal ve kültürel yaşama katılımı konusunda “Engelsiz Eğitimi” ve “Engelsiz Üniversite” olmayı hedeflemekte ve bu hedef doğrultusunda ilerleyişini sürdürüyor” dedi.

ŞEHİT, GAZİ VE AİLELERİN YANINDAYIZ


Cumhuriyetin yüz binlerce şehit verilerek, yüz binlerce gazinin de kanının akmasıyla kurulduğunu bildiklerini hatırlatan Karabulut, “Cumhuriyetimiz yine bugün on binlerce şehit ve gazi verilerek yaşatılıyor, tehditler bertaraf ediliyor. Çanakkale’de onca zorluğa karşı diz çökmeyen, Kore’de ülke çıkarları için kahramanca mücadele veren, Kıbrıs’ta vatanın bölünmez bütünlüğünün vesikasını çizen bu millet 15 Temmuz günü 251 şehit, 2700 gazi vermiş ama namerde fırsat vermemiştir.  Bu bilinç ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak her zaman şehit ailelerimizin, şehit yakınlarımızın, gazilerimizin yanında olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi.

Hayatın her alanında Mobbing’in olumsuz etkilerinin olduğunu ve çalışma hayatında da bununla sıklıkla karşı karşıya kalındığını belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, mobbing’e karşı göz yummayarak taşın altına ellerini koyacaklarını dile getirdi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin öncelikli hedefinin; şehir, bölge ve yaşadıkları toplumla bütünleşmek ve ona her anlamda hizmet etmek olduğunu açıklayan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Üniversitemiz duvarları olmayan günümüz dünyasının gerçeği olan 5. nesil bir üniversitedir” dedi.

ÜNİVERSİTELER ŞEHİT VE GAZİLERİ ANLATSIN

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar da aynı zamanda vakfın kurucu üyesi olan, şehitlik ve gazilik deyince gözünden bir damla yaş akacak kadar hassas olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’a teşekkür ederken, “Bu vatanda, bu toprakta yaşayan herkes ama herkes, gazi ve şehit dediği zaman bu vatana borçlu olduğunu, bu bayrağa borçlu olduğunu bilmeli. Bu ülkenin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ile anıyorum. Üniversitelerimizde vatanını milletini seven gençlerimizin yetişmesini istiyoruz. Üniversitelerimizde şehit ve gazinin ne olduğunun anlatılmasını istiyoruz. Yaşadığı topraklarda kimlerin nasıl bir bedel ödediğinin anlatılmasını istiyoruz. Yeter ki ülkemiz milletimiz bayrağımız şanıyla dalgalansın, milletimiz barışla yaşasın, bu ülke hep daim olsun, devletimiz var olsun” ifadelerini kullandı.

MEYAD Başkanı İsmail Akgün de , Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin ‘model alan değil, model olan üniversite” olduğunu dile getirdi. Mobbing konusunu da gündeme taşıyan Akgün, “Ekmek çok kutsaldır, nimet çok kutsaldır. Zulmetmek Allah’ın gücüne gitmez mi. Mobbing bir kul hakkıdır” dedi.

Programda konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin,  engelli ve yaşlı bireylerin toplumsal hayata tam ve etkin katılımı için, onların bağımsız olarak yaşayabileceği modeller ürettiklerini söyledi.


Program hediye takdimi ve Battalgazi Yerleşkesi Hatıra Ormanı’na fidan dikimi ile sonlandı.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!