Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Lüks otomobillerde yeni trend: Kişiselleştirme

Lüks otomobillerde yeni trend: Kişiselleştirme
Lüks otomobil tutkunları, milyonlar ödedikleri araçların kendilerine özelolmasını talep ediyor.

Lüks otomobil tutkunları, milyonlar ödedikleri araçların kendilerine özel

olmasını talep ediyor. Son yıllarda oldukça popüler olan bu trendde, direksiyondan, jant

modeline, aracın renginden, deri ve kumaş döşemelerine ve emniyet kemerine kadar birçokaksesuar kişinin zevkine göre tasarlanıyor. 2 milyondan başlayarak 5 milyon liraya kadarçıkan otomobillere ise talep oldukça fazla. Makam araçlarında siyah, spor otomobillerde ise kahverengi, lacivert ve kırmızı gibi renk çeşitliliği ön plana çıkıyor.

Dünyada yükselen bir trend olan kişiye özel araç merakı Türkiye'de de ilgi görüyor. PorcheTaycan 4S ve Tesla Model 3 araçları ile birçok elektrikli aracı da Türkiye'ye ilk kez getirdiklerini belirten Awcı Motors Kurucusu Serhat Avcı, tasarımı farklılaşan ve yüksek performansa sahipotomobillerin ön plana çıktığını söyledi.

Kişiye özel tasarlanmış, birbirinden özel opsiyonlara sahip lüks araç satış konseptine yönelikbilgi veren Avcı, denizcilik sektörünün en büyük buluşması kabul edilen CNR Avrasya BoatShow'da stand açtıklarını ve çok ilgi gördüklerini aktardı.

"TÜRKİYE'NİN HER YERİNE ARAÇ GÖNDERİYORUZ"

Otomobilin artık insanlar için yaşam alanı olduğuna dikkat çeken Avcı, 2 yıldır özellikle lüksotomobillerde kişiselleştirmenin çok talep edildiğini söyledi. Avcı, "Özellikle İstanbul'datrafikte uzun saatler geçiriyoruz. 4-5 saatimizi otomobilde geçirince, bize özel olsun istiyoruz.Türkiye'nin her iline araç satışımız bulunuyor. Lüks araca talep pandemi döneminde bile arttı.Gelecekte de ilginin giderek artacağını düşünüyorum. Sektörün geleceğini iyi görüyorum. Buyıl sonuna kadar fiyatlarda düşüş beklemiyorum. Müşterilerimiz milyon liralık lüks araçlarıkişiselleştirmek istiyor. Biz de rengini, koltuğunu, jantını nasıl istiyorsa o şekilde siparişini alıpüretilmesi için aracılık yapıyoruz. Sektörde bu alanda öncü şirketlerden biriyiz. Kişiye özelhazırlanan araçları sergilemek için fuarda bulunuyoruz. İlgiden de memnunuz," dedi.

MÜŞTERİNİN HAYALİNDEKİ ARABAYI TASARLIYORUZ

Avcı, "İnsanlar milyonluk araçları aldığı zaman, kendilerine özel üretilsin istiyorlar. Bize gelenmüşteriye bu hizmeti veriyoruz. Otomobilin jantı, dış ve iç rengi ile aksesuarları tamamenkendi isteğine göre seçilip aracın üretimine başlanıyor. Müşterinin hayalindeki arabayıtasarlayıp sahip olabilme imkanı sağlıyoruz " diye konuştu.

SÜREÇ NASIL İLERLİYOR?

En başından aracın tasarlanma sürecini anlatan Avcı, "Kişiler bize gelerek, hayal ettikleriaraçta olmasını istedikleri opsiyonları aktardıktan sonra araç konfigüratör'ü ile bir sipariş araçlistesi hazırlanıyor akabinde üretim aşamasına geçiliyor ve 3 ay gibi bir süre içerisinde araçüretimi tamamlanınca aracı Türkiye'ye ithal ediyoruz ve teslimatı tamamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

YÜKSEK FİYAT FARKI YOK

Özel tasarım araçlarda yüksek bir fiyat farkı olmadığını söyleyen Avcı, "Çünkü hazır bir aracıaldığınız zaman belki de ihtiyacınız olmayan bir aksesuar oluyor, parasını ödüyorsunuz. Amakendinize özel araç sipariş ettiğinizde sadece ihtiyacınız olan aksesuarı ekletiyorsunuz.Bazen ilginç talepler oluyor, örneğin, Porsche'un bir modelinde kırmızı rengiyoktu. Müşterinin bu yönde talebi olunca üretilmesini sağlayarak, Türkiye'ye ilk biz getirdik.Araç şu anda hazır, kendisine teslim edeceğiz" dedi.

2 MİLYON LİRADAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATILIYORÖzellikle elektrikli araçların ÖTV artışı olarak fiyatlarının değiştiğini belirten Serhat Avcı, "Lüksotomobiller 2 milyondan başlayıp, 15 milyon liraya kadar çıkıyor. Döviz kurlarındakihareketlenmeye bağlı olarak satışlarda zaman zaman düşüşler yaşadık.Fakat yüksek talep herzaman yerini korudu." diye konuştu.

AYDA 35 ARAÇ SATILIYOR

Ayda 35 araç sattıklarını ifade eden Avcı, "Kişiselleştirilebilen araçlar içerisinde ön plana çıkanelektrikli spor otomobiller de mevcut. Ayrıca bu otomobillerin kişiselleştirilen özellikleri dedaha fazla. En çok dış, iç ve jantın renklerinde değişiklik talep ediliyor. Emniyet kemerininrengikarar verilen özelliklerde başı çekiyor. Kişiler araçtaki halı paspasının rengine kadarkarar verebiliyor. Spor otomobillerde kırmızı, kahverengi, vişne, bordo gibi renkler ön planaçıkıyor. Futbolcu ve sanatçılarla da çalışıyoruz. Onlarda, aksesuar içeriği fazla, masajfonksiyonlu ve özel donanımlara sahip araçlara sahip olmak istiyor" açıklamasında bulundu.


Lüks otomobillerde yeni trend: KişiselleştirmeLüks otomobillerde yeni trend: KişiselleştirmeLüks otomobillerde yeni trend: KişiselleştirmeLüks otomobillerde yeni trend: KişiselleştirmeLüks otomobillerde yeni trend: KişiselleştirmeLüks otomobillerde yeni trend: KişiselleştirmeLüks otomobillerde yeni trend: KişiselleştirmeLüks otomobillerde yeni trend: KişiselleştirmeLüks otomobillerde yeni trend: KişiselleştirmeLüks otomobillerde yeni trend: KişiselleştirmeLüks otomobillerde yeni trend: KişiselleştirmeLüks otomobillerde yeni trend: KişiselleştirmeLüks otomobillerde yeni trend: Kişiselleştirme

Kaynak: SONDAKIKA.COM

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!