Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Kütahya gençlere güveniyor

Kütahya gençlere güveniyor
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından organize edilen ve Kütahya Belediyesi’nin de destek verdiği İNOVEL'22 etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, gençlere güvendiklerini söyledi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından organize edilen ve Kütahya Belediyesi’nin de destek verdiği İNOVEL'22 etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, gençlere güvendiklerini söyledi.

KÜTAHYA (İGFA) - KDPÜ İnovasyon ve Liderlik Topluluğu’nun girişimleri ve Kütahya Belediyesinin desteklediği İNOVEL’22 etkinliği Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Etkinlikte öğrencilere hitap eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, toplumların dinamik gücünün genç grup olan üniversite gençleri olduğunu ifade etti.

Başkan Işık, Kütahya’nın son üç yılda genç nüfus oranının her yıl artarak devam ettiğini ve Kütahya Belediyesi’nin başlattığı İkamet Kart Projesine gençlerin inandığını ve destek verdiğini dile getirdi. Başkan Işık, amacının Kütahya’da öğrenim gören gençlerin mezuniyet sonrasında Kütahya’da girişimci, yatırımcı, yönetici ya da çalışan olarak kalmalarını sağlamak olduğunu belirterek, “Sizlerden özel bir istirhamım var. Ne olur bu şehre katkı yapmaya devam edin. Çünkü bu şehir, merkezde kendinizi konumlandırdığınızda, yaklaşık 400 kilometre yarıçaplı daire içinde kalan, başta İstanbul, Antalya, Ankara ve İzmir olmak üzere diğer illerle birlikte Türkiye nüfusunun yüzde 60’nın kümelendiği alanın odağında. Bu 400 kilometrelik daire içinde 50 milyondan fazla nüfus yaşıyor” dedi.

Son dönemde birçok ulusal ve uluslararası lojistik firmasının Kütahya Belediyesi mücavir alan içinde depo yapabilecek, iş yeri açabilecek yer var mı diye belediyeye ziyarete sık sık gelmeye başladıklarını dile getiren Başkan Işık, kültürün, sanatın, çininin ve seramiğin başkenti olan Kütahya’da, bu tür etkinliklerin, özelikle inovasyon ve liderliğin konu başlığı ile ön plana çıktığı etkinliklerin, Kütahya Belediyesi için de önemli olduğunu vurguladı.

İkamet Kart Projesi ile birlikte Kütahya’nın sosyal, ekonomik ve kültürel alanda gelişmelere yaşadığını ifade eden Başkan Işık, projeye destek veren öğrencilere teşekkür ederek, İkamet Kart Projesinin devam edeceğini söyledi. Bu proje ile öğrencilere, su indirimi, esnaflardan yapılacak alışverişlerde indirim ve ulaşımda ciddi ölçüde indirim imkanı sunulduğunu söyleyen Başkan Işık, üniversite öğrencilerine bir kez daha teşekkür etti.

Konuşmasında, Kütahya’nın Genç Dostu Şehir unvanını almaya çalışan bir şehir olduğunu hatırlatan Başkan Işık, inanmaya devam edildiği sürece Kütahya’da ilkleri yaşayama devam edileceğini belirten Başkan Işık, Kütahya için çok çalıştıklarını söyledi. Öğrenci topluluklarının üniversiteden sonra Kütahya Belediyesi’ni çalacakları bir kapı olarak görmelerinin, Kütahya Belediyesi için kıymetli olduğunu belirten Başkan Işık, öğrencilere ve öğrenci topluluklarına kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Program sonunda Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, etkinliğe konuşmacı olarak katılan ASELSAN Siber Güvenlik Mühendisi Adnan Kılıç’a teşekkür belgesi takdim ederek, verdiği bilgiler için teşekkür etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!