Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Kurban Bayramı tatilinde İstanbul'da gezilecek yerler

Kurban Bayramı tatilinde İstanbul'da gezilecek yerler
Kurban Bayramında tatil rotanızı şehir dışına çevirmektense İstanbul'da kalmayı tercih ettiyseniz; doğru bir seçim yaptınız demektir. Birçok ...

Kurban Bayramında tatil rotanızı şehir dışına çevirmektense İstanbul'da kalmayı tercih ettiyseniz; doğru bir seçim yaptınız demektir. Birçok kişinin şehir dışına çıkmasıyla kalabalığın azaldığı İstanbul'da ailenizle birlikte gözlerden uzak ve sakin bir gezi rotası oluşturabilirsiniz. Peki Bayram tatilinde İstanbul'da ne yapılır? İstanbul'da bayramda nereler gezilir? İşte, yanıtlar...

Kurban Bayramının gelişiyle İstanbul'da yaşayan birçok kişi seyahat rotasını şehir dışına doğru çevirdi. Özellikle yaz mevsimin sıcak etkisini Ege ve Akdeniz'in serin sularında geçirmek isteyenler İstanbul'dan uzaklaşarak kendini yollara bırakıyor. Dolayısıyla İstanbul, bayram boyunca kalabalıktan uzak ve sakin bir atmosferi gözler önüne seriyor.  Sizde bu fırsattan faydalanarak köklü tarihi ve zengin kültürüyle ön plana çıkan İstanbul'da harika bir seyahat rehberi oluşturabilirsiniz. Etkileyici bir mimarinin gözler önüne serildiği olağanüstü yapılara ve doğanın göz alıcı güzelliğine ev sahipliği yapan İstanbul'da bayram tatilinizi şenlendirecek rotaları sizler için derledik. Gelin, tüm sakinliğiyle keşfedilmeyi bekleyen bu şehirde kısa bir yolculuğa çıkalım…

ATATÜRK ARBORETUMU

Arboretum, ağaç parkı olarak adlandırılan yeşilliğin ayaklarınızın altına serileceği muhteşem bir atmosferi içerisinde barındırmaktadır. Bayram tatilinin gelişiyle aileniz ve sevdiklerinizde kendinizi doğanın kollarına bırakmak isterseniz; Atatürk Arboretum sizleri bekliyor! 

 

Atatürk Arboretum

Sarıyer'de, Belgrad Ormanının güney doğusunda yer alan bu harikulade güzellik, 345 hektarlık bir alan üzerindedir. 1500'ü aşkın bitki türüne ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumunda Türkiye'nin ilk fidanlığı yer almaktadır. 

Atatürk Arboretumdan kareler

Gölün üzerine yansıyan yeşiller, huzurlu anlar geçirmenizi sağlayacak. Bayram tatilinde İstanbul'da doğayla iç içe olmak isterseniz mutlaka buraya gelmelisiniz.

Atatürk Arboretumdan kareler

BALTALİMANI JAPON BAHÇESİ

2013 yılının Japonya'da Türk yılı olarak tanımlanması ve ardından Shimoneseki şehri ile İstanbul'un kardeş şehir olmasıyla Baltalimanında bir Japon bahçesi inşa edilmiştir. 

Baltalimanı Japon Bahçesi

Japon bahçelerine özgü bitkilerin kullanıldığı bu harikulade yerde; tasarlanan köprü, gölet ve şelaleler de Japon kültürünü yansıtmaktadır. Zengin kültürel ögeleriyle dikkat çeken Japonya'nın esintilerini hissedebileceğiniz Japon Bahçesi'nde bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Baltalimanı Japon Bahçesinden kareler

Sarıyer’de bulunan Japon Bahçesine bayram tatilinizde gitmeyi düşünürseniz; boğaz manzarasının tadını çıkarmadan dönmeyin!

Baltalimanı Japon Bahçesinden kareler

ADALAR

Yaz aylarının ortasında olduğumuz şu günlerde deniz ve doğanın uyumuyla hayranlık uyandırıcı bir manzaranın kapılarını aralayan 'Adalar'a gitmeden bayram tatilinin tadı çıkmaz! 

Adalar

Sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip olan Adalarda, tarihin izlerini taşıyan köşkleri fotoğraflayabilirsiniz. Bu güzel havalarda doğanın içinde uzun yürüyüşler veya bisiklet turları da yapabilirsiniz.

Büyükada

Özellikle çocuklu aileler için şehrin kalabalığından uzaklaşma imkanı tanıyan Adalarda, çocuklarınızla eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. 

İstanbul Adalar

ORTAKÖY

Boğazın temiz havasını solumak ve İstanbul'un en güzel yerlerinden birinde bayram tatilinizi değerlendirmek isterseniz; rotanızı Ortaköy'e çevirmelisiniz. Burada keyifli bir kahvaltının ardından, boğaz turu yaparak gününüzü taçlandırabilirsiniz.

Ortaköy

İstanbul'un gözbebeği olan Kız Kulesinin enfes manzarası eşliğinde Türk kahvenizi yudumlamak bayram tatilinizde keyifli bir günü size armağan edecek.

Ortaköy manzarası

TARİHİ YARIMADA'YI KEŞFEDİN!

İstanbul'un aynası niteliğinde olan "Tarihi Yarımada" bayram tatilinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Yerli ve yabancı turistlerin odak noktası haline gelen Tarihi Yarımada, önemli bir cazibe merkezidir. Dolu dolu bir İstanbul turu yapmak için biçilmiş kaftan niteliğinde olan Tarihi Yarımada gezisinde muhteşem tarihi dokuları keşfedebilirsiniz. 

Tarihi Yarımada

Bayram tatilinizde Tarihi Yarımada'yı gezmek istiyorsanız; keyifli ve eğlenceli anlar sizleri bekliyor!

İstanbul Tarihi Yarımada

Burada; Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Meydanı, Yerebatan Sarnıcı, Binbirdirek Sarnıcı, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, Süleymaniye Cami, Büyük Saray Mozaikleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Türk ve İslam Eserleri Müzesini görebilirsiniz. 

İYİ BAYRAMLAR!

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!