Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Kredi Kartı Asgari Tutarı Nasıl Hesaplanır?

Kredi Kartı Asgari Tutarı Nasıl Hesaplanır?
Kredi kartı günümüzde en çok kullanılan ödeme araçlarından biri haline geldi. Hatta son dönemde pek çok kişi nakit para taşımamaya ve tüm ...

Kredi kartı günümüzde en çok kullanılan ödeme araçlarından biri haline geldi. Hatta son dönemde pek çok kişi nakit para taşımamaya ve tüm ödemelerini kredi kartı ile yapmaya başladı.

Kredi Kartı Asgari Tutarı Nasıl Hesaplanır? Yanınızda nakit bulundurmak zorunda olmamanız açısından kredi kartı ile ödeme yapmanın son derece pratik bir yöntem olduğu aşikar. Fakat  yüzlerce kişinin sadece kredi kartı ile ödeme yaparak gelirinden çok daha yüksek oranlarda harcama yapması nedeniyle adeta bir borç batağına saplandığını da unutmamak gerekiyor.

Asgari Ödeme Tutarı

Bu kişilerin ödeme geçmişleri incelendiğinde çoğunun sadece kredi kartının asgari ödeme tutarını ödediği ve geri kalan meblağa da  sürekli olarak faiz işlediği göze çarpıyor. İşte bu noktada asgari ödeme tutarı nedir sorusunun yanıtı önemini bir ke daha belli ediyor. Kredi kartlarında asgari ödeme tutarı düzenli olarak sadece bu meblağı ödemeniz için uygulanan bir sistem değildir. Kredi kartı ile her ay yaptığınız tüm harcamayı düzenli bir şekilde ödemeniz gerekiyor. Asgari ödeme tutarı ise sadece ekonomik anlamda zorlandığınız dönemlerde kredi kartı ile yaptığınız harcamaların ödeyebileceğiniz minimum tutarıdır.  Kredi kartlarının sadece asgari ödeme tutarını yatırmanız durumunda ciddi bir borç batağına saplanmak için adeta davetiye çıkarıyorsunuz demektir.

Kredi kartlarının asgari ödeme tutarı belirli kıstaslar dikkate alınarak hesaplanıyor. Kredi kartının limiti 15 bin TL’ye kadar olan kişiler için asgari ödeme tutarının yapılan harcamanın % 30’u olduğunu söyleyebiliriz. Kullandığı kredi kartının limiti 15 bin TL ile 20 bin TL arasında olanlar için asgari ödeme tutarı yapılan harcamanın % 35’i dolaylarındadır. Limiti 20 bin TL’nin üzerinde olan kredi kartı sahipleri için asgari ödeme tutarı ise % 40  şeklinde belirlenmiştir.

Bankalara başvuru yaparak kullandığınız kredi kartının limitinin yükseltilmesi talebinde bulunabilirsiniz.

Önemli olan gelir gider dengesini göz önünde bulundurarak harcama yapmanızdır. Bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz Findeks internet sitesini ziyaret edebilir ve asgari ödeme tutarı nasıl belirleniyor gibi soruların yanıtlarına hemen göz atabilirsiniz. Aynı zamanda kredi notunuzu öğrenmek için de bu siteyi ziyaret edebileceğinizi belirtelim. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!