Çanakkale
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Kontak lenste dikkat edilmesi gerekenler

Kontak lenste dikkat edilmesi gerekenler
Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Kontakt Lens Birim Başkanı Prof. Dr. Meltem Yağmur, kontakt lens kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri 10 başlık altında toplayarak bilgilendirmede bulundu.

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Kontakt Lens Birim Başkanı Prof. Dr. Meltem Yağmur, kontakt lens kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri 10 başlık altında toplayarak bilgilendirmede bulundu.

ANTALYA (İGFA) - Türk göz doktorlarını temsil eden Türk Oftalmoloji Derneği'nin 57’nci Ulusal Kongresi 12 Kasım'a kadar Türk Oftalmoloji Derneği Erzurum Trabzon Şubesi katkılarıyla Antalya’da devam ediyor.

Türk göz hekimlerinin mesleki becerilerini ve deneyimlerini artırmak amacıyla düzenlenen kongrede TOD  Kontakt Lens Birim Başkanı Prof. Dr. Meltem Yağmur, kontakt lens kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Meltem Yağmur, kullanıcılar açısından hayatı kolaylaştıran kontakt lenslerin yanlış kullanılması halinde ciddi sorunlara yol açabileceğinin altını çizdi. Göz doktoruna danışılmadan kontakt lens kullanımına başlanmaması gerektiği bilgisini paylaştı. Hastaların kontakt lensleri kozmetik, kırma kusurları ya da tedavi amaçlı kullandığını söyleyen Yağmur,  kontakt lens kullanımı ile ortaya çıkabilecek en önemli problemlerin, kornea enfeksiyonları, kuru göz, alerjik problemler ya da lensle ilgili sorunlar olduğunu söyledi.

KONTAKT LENS KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  1. Hastaların gözlerine uygun kontakt lensler ancak göz hekimlerinin muayenesi sonucunda saptanır.
  2. Gözlük reçetesi ile kontakt lens alınmaz. Hekimler tarafından saptanan kontakt lens reçetesi ile alınabilir. Bu reçeteler bir yıl süreyle geçerlidir. Bir yılın sonunda tekrar göz muayenesi gerekir.
  3. Kontakt lens reçetesinde bildirilen lensler alınmalıdır. Çünkü bu lensler hastalara denenerek saptanmıştır.
  4. Özellikle yumuşak kontakt lensler hekim tarafından önerilen süre içerisinde (15 gün, 1 ay gibi) değiştirilmelidir.
  5. Günlük kullan at lensler solüsyonda bekletilerek ertesi gün kullanılamaz, gün sonunda atılmalıdır.
  6. Lensler özel kontakt lens solüsyonları ile temizlenir ve bu solüsyonlar içerisinde saklanır. Asla musluk suyu kullanılmaz.
  7. Özellikle yumuşak kontakt lensinizi her gün çıkararak temiz olan kontakt lens kutusuna kontakt lens solüsyonu koyarak saklayın.
  8. Lenslerinizi takıp çıkarmadan önce mutlaka ellerinizi çok iyi yıkayın.
  9. Yumuşak kontakt lensleriniz ile deniz, havuz ya da duşa girmemek çok önemlidir. Su da bulunan bazı mikroorganizmalar ile kornea enfeksiyonları gelişebilir.
  10. Kontakt lens kullanımı sırasında gözde ağrı, kızarıklık, yanma, batma gibi sorunlar olursa kontakt lensinizi hemen çıkarıp, lensiniz, lens kabı ve solüsyonunuz ile birlikte göz hekimize başvurun, çünkü eğer bir enfeksiyon varsa bunlardan örnek almak gerekir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!