Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Kocaeli’den 8 Mart mesajları

Kocaeli’den 8 Mart mesajları
Kocaeli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediye başkanlarının kutlama mesajlarının yanı sıra siyasi parti temsilcileri de mesajlarında ’kadın’ vurgusu yaptı.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı açıklamada; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu İnsan Hakları Eylem Planı’nda kadınlara çok önemli bir yer ayrılmasının, toplumsal huzuru sağlamak açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Başkan Büyükakın, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın her maddesinin hayata geçeceğini ifade ettiği İnsan Hakları Eylem Planı’nda özellikle kadına yönelik şiddete karşı alınacak önlemlerle ilgili çalışmaların, kadınlarımızın daha güvenli ve daha mutlu bir hayat sürmesini sağlayacağına gönülden inanıyorum’’ dedi. Başkan Büyükakın, hedeflerinin Kocaeli’de aile yaşamından iş dünyasına, sanayiden ticarete kadar çok değerli emekleri bulunan kadınlarımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir inşa etmek olduğunu söyledi.

 

BAŞKAN HÜRRİYET: "KADINLARI KORUMAKTA KARARLIYIM"

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, mesajında, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün kadınların hak arayışı için değil, insanlık hakları için başlattıkları mücadele olduğunu belirterek, bir gün değil, her gün bu onurlu mücadelenin devam ettiğin söyledi. Başkan Hürriyet, yetkileri dahilinde kadınları korumakta kararlı olduğunu söyledi.  

 

KOCAELİ EMEP: "KADINLAR CANIYLA UĞRAŞIRKEN, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TARTIŞMAYA AÇILDI"

Kocaeli'de Emek Partisi İl Başkanlığı da, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. 2020 yılında Türkiye’de en az 300 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü belirten İl Başkanı Arzu Erkan, 171 kadının ölümü ise şüpheli olarak kayıtlara geçtiğini söyledi. "Kadınlar canıyla uğraşırken hükümet kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin güvenceler veren İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açtı" diyen Erkan, "Kamuoyunda çocuk istismarcıları affetme tasarısı olarak bilinen düzenlemeyi defalarca gündeme getirdi, kadınların kazanılmış haklarına göz diktiğini her fırsatta ilan etti. Ancak tüm bu karamsar tabloya karşı 8 Mart’ın tarihinden öğrendiğimiz gibi, bu yıl da kadınlar kazanılmış haklarına, hayatlarına yönelik her saldırıya karşı, hayattan koparılan her kız kardeşi için meydanları terk etmedi, kendine reva görüleni kabul etmedi. Güvenceli iş, şiddetsiz yaşam ve eşitlik için meydanları dolduracağımız bugün de, tüm dünya ülkelerinin emekçi kadınlarına selam olsun! Yaşasın 8 Mart!" dedi.

 





Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!