Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Kocaeli İzmit’in kadın başkanından kadınlara 8 Mart izni

Kocaeli İzmit’in kadın başkanından kadınlara 8 Mart izni
Kocaeli’de belediyede çalışan kadın personele karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 8 Mart’ta kadın çalışanlarına idari izin müjdesi vererek, ”Pazartesi günü burada sadece erkekler çalışacak” dedi.

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde belediye binasında kadın çalışanlarıyla bir araya geldi. Başkan Hürriyet’e, Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük ve Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş da eşlik etti.

Kadın çalışanların her ortamda eşit şartlarda, huzurlu ve dayanışma içinde çalışmasının önemli olduğunu belirten Hürriyet, İzmit Belediyesi bu anlamda farkındalık oluşturmaya, kadınlara güç katmaya, cesaretini arttırmaya çalışan eylem ve söylemlerle çalıştığını söyledi.

TİS’TE BİR İLKE İMZA ATILDI

8 Mart’ta işçi ve memur tüm kadın çalışanların idari izinli olacağının altını çizen Başkan Hürriyet, “Pazartesi günü hepiniz izinli olacaksınız. Memurların ve işçilerin sözleşmelerinde bir ilke imza attık; 8 Mart’ta bütün kadın çalışanlarımız idari izinli sayılacak. 8 Mart’ı doya doya yaşasın, Kadın özgürlüklerini daha fazla konuşsun, siyasette, sanatta, sosyal yaşamda, çalışma hayatında daha fazla yer almasını sağlayacak etkinliklere, çalışmalara daha fazla katılım sağlasın diye kolaylık sağlamak istedik. Pazartesi günü bu binada sadece erkekler çalışıyor olacak" dedi.

ERKEKLERE ‘ŞİDDET’ CEZASI

Öte yandan hem işçi hem de memur çalışanların toplu iş sözleşmesinde kadına şiddetin önüne geçebilmek için adımlar atıldığının altını çizen Başkan Hürriyet, “Erkek çalışanların evlerinde eşlerine veya aile bireylerine şiddet uygulaması durumunda bazı yaptırımlarla karşılaşacak" dedi.

Programda kadın çalışanların gününü kutlayan Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş da, kentteki emek mücadelesinin daima yanında olan Başkan Hürriyet'e teşekkür etti. Belediyede çalışan kadın personel adına söz alan santral çalışanı Ümmühan Aysu ise, kendilerine son derece özen gösteren ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinden evlerindeki huzura kadar birçok hususu düşünen Belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e “Zarif başkanım sizinle gurur duyuyoruz. Sizi çok seviyoruz” diyerek Kadınlar Günü’nü kutladı.





Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!