Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Koca: İlave bir yasak düşünülmüyor

Koca: İlave bir yasak düşünülmüyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aldığımız tedbirleri ihmalsiz uygularsak, influenza virüsünden de korunmuş oluruz. İki virüsle aynı anda mücadele etmek zorunda kalmayız. dedi. Bakan Koca, İlave bir yasak düşünülmüyor, tedbirlere uyumumuz önemli. aldığımız tedbirlerle vaka sayısı düşmekte dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aldığımız tedbirleri ihmalsiz uygularsak, influenza virüsünden de korunmuş oluruz. İki virüsle aynı anda mücadele etmek zorunda kalmayız." dedi. Bakan Koca, "İlave bir yasak düşünülmüyor, tedbirlere uyumumuz önemli. aldığımız tedbirlerle vaka sayısı düşmekte" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun bakım doluluk oranlarını açıkladı. Koca, "Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68" dedi. Bakan Koca, 'Okulların açılması vakaları etkiledi mi?' sorusuna "Bununla ilgili bir artış olmadı" yanıtını verdi. İlave bir tedbir alınmayacağını da açıklayan Bakan Koca, " İlave bir yasak düşünülmüyor, tedbirlere uyumumuz önemli. aldığımız tedbirlerle vaka sayısı düşmekte" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aldığımız tedbirleri ihmalsiz uygularsak, influenza virüsünden de korunmuş oluruz. İki virüsle aynı anda mücadele etmek zorunda kalmayız." dedi.

Sağlık Bakanı Koca, "İnancıma göre bu toplum, sağlık çalışanına şiddet gösterenini dışlar. Toplumun dışlaması ise hapis kadar ciddi cezadır." açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Koca, "Aşıyla ilgili haberler, dünyanın eline tutuşturulmuş bir teselli değildir, gerçektir fakat önümüzde daha birçok ay var." diye konuştu.

Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları; 

Son haftalarda virüs yayılım gösterdi, hasta sayımız yükseldi. 

Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop ve Tokat için detaylı değerlendirme ve planlama yaptık. 

Salgın alevlendiği zaman tüm dünyada birden alevleniyor. Dünya Sağlık Örgütü ülkeleri daha etkin mücadeleye davet ediyor. 

Aldığımız tedbirleri ihmalsiz uygularsak, influenza virüsünden de korunmuş oluruz. İki virüsle aynı anda mücadele etmek zorunda kalmayız. Artık iki virüs, elimizde ikisinide yenecek üç tedbir var; Temizlik, maske, mesafe. Çok değil az yolumuz kaldı, tedbirlere uyalaım.

Bulaşıcı hiçbir hastalığı hafife almayın, virüs size güç yetiremese de sizden bulaştığı kişiyi altüst edebilir. 

Aşıyla ilgili haberler, dünyanın eline tutuşturulmuş bir teselli değildir, gerçektir fakat önümüzde daha birçok ay var.

Kullandığımız ilacın ölümleri yüzde 30 azalttığı belirlendi. 

İnancıma göre bu toplum, sağlık çalışanına şiddet gösterenini dışlar. Toplumun dışlaması ise hapis kadar ciddi cezadır.

Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop ve Tokat illerimizde vaka sayılarında düşüş var.Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop ve Tokat'taki başarı oranı ülke çapında yayılacak. 

Samsun yükselişteydi son bir haftada üçte bir oranında yüzde otuz oranında vaka sayısında düşüş sağlandı. Samsun'da yatak doluluk oranı yüzde 62.

Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68. 

ABD Büyükelçisinin açıklamasını talihsiz buluyorum, sorunu çözmeye çalışıyoruz. 

(Okulların açılması vakaları etkiledi mi?) Bununla ilgili bir artış olmadı.

(Yüz yüze eğitim) Bilim Kurulu kademeli geçişi gündeme alacaktır. 

Bu dönemde daha sert tedbirler almak gibi bir tavrımız yok. Aldığımız tedbirlerle vaka sayısı düşmekte.  İlave bir yasak düşünülmüyor, tedbirlere uyumumuz önemli. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!