Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Kapatılan hastaneler açılsın

Kapatılan hastaneler açılsın
Ankara’da Yüksek İhtisas ve Numune Hastanesi’nin belli bölümlerinin Kovid-19 kliniği olarak açılacağının duyurulmasının ardından Hastanemi Açın Platformu (HAP) kapatılan tüm hastanelerin açılması için harekete geçti.
Ankara’da Yüksek İhtisas ve Numune Hastanesi’nin belli bölümlerinin Kovid-19 kliniği olarak açılacağının duyurulmasının ardından Hastanemi Açın Platformu (HAP) kapatılan tüm hastanelerin açılması için harekete geçti.

Demet ARAN

ANKARA (Ankara) – Ankara’da Yüksek İhtisas ve Numune Hastanesi’nin belli bölümlerinin Kovid-19 kliniği olarak açılacağının duyurulmasının ardından Hastanemi Açın Platformu (HAP) harekete geçti. Daha önce Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılması için Ankara’nın merkezindeki 6 hastanenin kapatılmasına karşı Hastanemi Kapatma Platformu olarak bir araya gelen emek ve meslek örgütleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları hastanelerin kapatılmasının ardından HAP’ı kurmuştu. Pandeminin ilk dönemlerinde de salgınla mücadelede için kapanan hastanelerden faydalanılması çağrısı yapan HAP, şimdi de bu hastanelerin tarihi kimlikleri korunarak tamamen sağlık hizmetine açılması için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

HAP adına açıklamayı Türk Tabipleri Birliği eski Merkez Konsey Başkanı Beyazıt İlhan gerçekleştirdi. Pandemi koşullarında merkezdeki hastanelere olan ihtiyacın bir kez daha ortaya çıktığını belirten İlhan, kapatılan 6 hastanenin tarihi kimlikleri korunarak, tamamen sağlık hizmetine açılması talebini dile getirdi.

İlhan’ın ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer kapatılan hastanelere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bu kapatılan hastanelerin hepsi Ankara’nın göbeğinde tüm çevredeki vatandaşın kolay ulaşabileceği yerlerde olan hastaneler. Yine şehir hastanesini açın ama bu hastaneleri kapatmayın. Birçok hastane hatta hemen hemen hepsi Kovid-19 kliniğine döndüğü için kronik rahatsızlığı olan, acil ameliyat olması gereken birçok hastanın maalesef tedavileri ertelendi. Eğer bu hastaneler kapanmamış olsaydı bizler bu salgınla daha etkin bir mücadele yapacaktık. Şimdi yetkililere sesleniyoruz: Henüz geç değil. Gelin bu inadınızdan vazgeçin. Bu inat sadece ve sadece vatandaşın sağlık hizmetine ulaşımını olumsuz etkiler.”

“ŞEHİR HASTANELERİNE HASTA BULABİLMEK İÇİN HASTANELER KAPATILDI”

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir de pandemiyle mücadelenin bilimin ışığında, aklın yolunda yapılmadığını kaydederek şunları söyledi:

“Şehir hastanelerine hasta bulmak için son derece başarılı, dünya çapında hizmet gören hastaneler kapatıldı. O zaman biz dedik: Şehir Hastaneleri’ne özellikle finansmanına karşıyız. Geleceğimizin ipotek altına alınmasına karşıyız. Ama nihayetinde orada bir hizmet olacaksa elbette biz bunun yanındayız. Şehir hastanelerine hasta bulabilmek için, kaynak bulabilmek için bu hastaneler kapatıldı. Sonuç olarak ulaşılamayan hastaneler, ciddi bir halk sağlığı sorunu olarak da karşımıza çıkıyor. Bakınız Cebeci’de, NATO Yolu’nda, Mamak’ta, Altındağ’ın kenar mahallelerinde kalp krizi geçiren bir hasta eskiden Yüksek İhtisas Hastanesi’ne, buraya getirilirdi şimdi Şehir Hastanesi’ne götürülüyor ve maalesef birçok hasta da yolda kaybediliyor. Sağlık idarecilerinin, Sağlık Bakanlığının, iktidarın özellikle bu Şehir Hastanesi saplantısından kurtulup devlet hastanelerine karşı tutumundan kurtulup mutlaka bu hastaneleri hiç olmazsa pandemi döneminde açması büyük önem taşıyor.”

“PANDEMİ GEOMETRİK ARTAR”

Emir Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere ilişkin ise şu eleştirilerde bulundu:

“Pandemi konusunda sahte rakamlarla, aldatıcı rakamlarla yeteri kadar vakit kaybettiler. Bir an evvel gerçeklerle yüzleşmeleri gerekiyor. Her gün açıkladıkları tablolara kimse inanmıyor Sayın Bakan dâhil. Çünkü gerçeğin açıklananın kat be kat fazlası olduğunu hepimiz biliyoruz. Asla rahat etmesinler ve vatandaşlarımızı yanlış bir rehavete sürüklemesinler. Pandemi geometrik artar, şiddetle artar. Bugün yoğun bakımlar, servisler tepesine kadar dolmuştur ama günler haftalar içerisinde bu hastaneler dahi yetmeyebilir.”  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!