Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Kalbe iyi gelen besinler nelerdir? Kalbe iyi gelen 8 besin!

Kalbe iyi gelen besinler nelerdir? Kalbe iyi gelen 8 besin!
Sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı, kalp damar hastalıklarıyla savaşmak için en önemli silahımızdır. İngiltere' de yapılan bir çalışmada, 2001-13 ...

Sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı, kalp damar hastalıklarıyla savaşmak için en önemli silahımızdır. İngiltere' de yapılan bir çalışmada, 2001-13 yılları arasında 65.226 kişinin yeme alışkanlıkları incelendi. Çalışmada, günde yaklaşık 7 porsiyon üzerinde meyve/sebze yemenin, kanser ve kalp hastalığı nedeniyle ölüm risklerini % 25-31 gibi önemli ölçüde azalttığı gösterildi.



CHİA ÇEKİRDEKLERİ

Chia tohumları, aklınıza gelebilecek hemen hemen her yemeğe mükemmel şekilde giren çok yönlü başka bir süper besindir. Chia tohumlarına aşina değilseniz, siyah ve beyaz tohumların protein ve lifle dolu olduğunu ve eser miktarda omega-3 içerdiğini bilmelisiniz. Bu üç besin birlikte kan basıncını düşürebilir.



ELMA

Günde bir elma, doktoru gerçekten uzak tutmasa da, kardiyoloğunuzu ne sıklıkta ziyaret etmeniz gerektiğini azaltmanıza yardımcı olabilir. Her sulu lokmada, kan basıncını kontrol edilebilir seviyelerde tutmaktan fazlasını yapan bir ton antioksidan ve mineral bulunur. Kolesterol seviyelerini düşürebilir, belirli kanserlerin önlenmesinde rol oynayabilirler ve diyabetik dostu bir atıştırmalıktırlar.



AVOKADO

Avokado, tümü kalp hastalığı ve felç riskini azaltmaya yardımcı olabilecek sağlıklı yağ, potasyum ve antioksidanlarla doludur.



PATLICAN

Pancar gibi patlıcanın da alışması biraz zaman alabilir. Özellikle gevrek değiller; Aslında, insanları patlıcandan uzaklaştıran şey onların lapa olmalarıdır! Ancak mor sebzeyi mideye indirebilirseniz, antioksidan içeriğinin kan basıncını ve felç riskini azaltabileceğini bilmelisiniz. Patlıcan parm yerken sadece peynir üzerinde kolay gidin.



BROKOLİ

Hafifçe buharda pişirilmiş bir brokoli başı ayrıca kolesterol seviyelerini kontrol etmeye, arteriyel plakları temizlemeye ve diyabet hastalarının kan şekerini tolere edilebilir seviyelerde tutmasına yardımcı olabilir.



HAVUÇ

Havucun görme yeteneğinizi iyileştirdiğini kuşkusuz duymuşsunuzdur, ancak kalbinize nasıl yardımcı olabilirler? Havuçlara eşsiz turuncu rengini veren güçlü bir antioksidan olan beta-karoten içeriğinin kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabileceği ortaya çıktı.



TAVUK

Diyetinizde bulundurmanız gereken yağsız bir et varsa o da tavuktur. Derisiz tavuk kesimleri, kan basıncını ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir ve yaşla birlikte felç riskini azaltabilir. Aynı zamanda çok çeşitli şekillerde hazırlayabileceğiniz en lezzetli beyaz et formlarından biridir.



NOHUT

Nohut tanelerinin dış kısımları, yüksek miktarda kalp damar sağlığını koruyan, kolesterol düşüren ve özellikle kan şekerini düzenleyen posa içerir. Özellikle kalp damar sağlığı problemi yaşayanlar ve diyabet hastalarının sofrasından eksik etmemesi gerekir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!