Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu: Vatandaşın gündemi farklı

İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu: Vatandaşın gündemi farklı
İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Bursa İl Başkanlığı’nca düzenlenen basın toplantısında Türkiye ve Bursa gündemini değerlendirdi. Ülkede milletin gündemiyle medyanın gündeminin çok farklı olduğuna değinen Prof. Dr. Tatlıoğlu, “Vatandaşın gerçek gündemi bozulan ekonomi ve bundan doğan dayanılmaz sıkıntılardır” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, GİK Üyesi Hasan Toktaş, MDK Başkanvekili Şeyda Şahin, Yıldırım İlçe Başkanı Kemal Ataç, Belediye meclis üyeleri ve il yöneticilerinin katıldığı basın toplantısında konuşan Tatlıoğlu, “Bursa gündeminde de, ülke sorunlarına paralel dertler var ancak Yunuseli Havaalanı ile ilgili çelişkili açıklamalar ve Koza Han’daki bir garip restorasyon öne çıkmış durumda. Bu da kenti yönetimindeki, İstişare kültüründen yoksunluğu ve vizyoner siyasal bakışın eksikliğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Tatlıoğlu’nun açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “2020 yılı, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra en büyük felaket yıllarından biri oldu. Tam bir insanlık faciası haline gelen pandemiden 86 milyon kişi doğrudan etkilendi, 1 milyon 853 bin kişi hayatını kaybetti, hasta sayısı 21 milyonu geçti. Bu rakama her gün 110 bin kişi ekleniyor ve yine her gün 2.500 kişi de yaşama veda ediyor. İnsanlık tabi ki bunu da yenecek ve dünya mutlaka bilimle güzelleşecek. Doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına müteşekkür olduğumuzu ifade etmeliyiz.

SİYASAL İKLİM DEĞİŞMEK ZORUNDADIR

Böyle bir sıkıntılı süreçte ne yazık ki ülkemizde halkın gündemi ile medyanın gündemi örtüşmüyor. Yani Türkiye medyasını bir yabancı izlese, aslında bir numaralı sorun olan ekonomi, 5. sırada bile yer almaz.  TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamı yüzde 14.30, akademisyenlerin açıkladığı enflasyon rakamı yüzde 37.60.
Halkın temel ihtiyaçlarında yüzde 38’e dayanmış bir enflasyon canavarı ile karşı karşıyayız. 4.600 kamu çalışanı, 13 milyon 200 bin emekli ve 13 milyon küsur de mavi ve beyaz yakalı çalışan var bu ülkede. Önceki dönemde bunların yüzde 20’si asgari ücret düzeyinde ortalama maaş alırken, bugün bu çalışanların tam yüzde 46’sı asgari ücrete endeksli maaş alır hale geldi. Özetle insanlarımız 2.800 TL ile açlık sınırına mahkum edilmiş durumdalar. Asgari ücretin altında kalan emeklilerin durumu tam bir facia ve bu durum asla kabul edilemez. 1.500 TL’nin altına düşmüş emekli maaşları var, düşünebiliyor musunuz.
Eskiden asgari ücret, ortalama emekli maaşının yüzde ellisiydi ancak ne yazık ki vatandaşımız bugün tüm zamanların en kötü Türkiyesi’nde yaşıyor.
Gazetecilik işkenceye dönmüş bir meslek dalı haline getirildi. Adalet ve hukuk yeniden tesis edilsin, inanın 3 ayda her şey değişir.
Türkiye’de siyasal iklim artık değişmek zorundadır. Yeni bir siyasi kadro, liyakat sahibi yönetim yapılanmasıyla Türkiye yeniden 21'nci yüzyıl’ın güçlü ülkesi olur. Ayaklarına vurulmuş prangalardan, ancak partili cumhurbaşkanlığı sisteminden vazgeçersek kurtulabiliriz" .

BURSA’NIN KISMETİNE YÜK TRENİ DÜŞTÜ!

Bursa gündeminin de ülke gündemindeki sıkıntılardan hiç farkı yok ama Bursa da potansiyeli çok yüksek bir şehir. Yüzde 22 oranında tekstil, yüzde 23 oranında otomotiv ve metal sanayimiz var. 15 milyon dolar ihracat yapıyoruz. 8,5 milyon dolar ithalatımız var. Bursa artı veren ve aslında cari açığa çare bir şehir. Osmangazi Köprüsü’nün ortasından ve dolayısıyla İstanbul-İzmir Otoyolu’nun tam ortasından aslında hızlı tren de geçecekti, proje öyleydi. Yani Bursa çoktan hızlı trene kavuşmuş olacaktı. Ne oldu, Bursa’nın kısmetine yük treni düştü. İstişare mekanizmasını harekete geçirmeliyiz. Dünya mirası değerlere sahip bir kentte, ‘Ben yaptım oldu’ diyemezsiniz.
Bursa’nın 2 milyar 750 milyon lira bütçesi var ve bu rakamlar vizyoner bir bakış açısıyla yönetilmelidir" diye konuştu.

 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!