Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

İYİ Parti: ”Tarihin önüne beton örülemez!”

İYİ Parti: ”Tarihin önüne beton örülemez!”
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve bu özelliği ile Bursa’yı evrensel bir değer haline getiren tarihi eserlerden biri olan, 600 yıllık Daye Hatun Camii önüne adeta beton duvar örülmesine, İYİ Parti’den sert tepki geldi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve beraberindeki heyet, Tayakadın Mahallesi'nde, 1421 yılında Çelebi Sultan Mehmed'in, süt annesi Daye Hatun için yaptırdığı camiinin hemen önünde, Büyükşehir Belediyesi'nin onayıyla, Osmangazi Belediyesi tarafından Ticaret Borsası adına yapılan inşaatla ilgili, yerinde incelemelerde bulundu.
TİCARET BORSASI DA İTİRAZ EDİYOR
Bursa Ticaret Borsası'na yapılan ziyaret sırasında, durumun vehametini Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ile de paylaşan İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı adına yapılan açıklamada, "Gördük ki, Sayın Başkan Özer Matlı da bu durumdan hiç hoşnut değil. Belediye yetkililerine, Ticaret Borsası olarak ısrarla şehir dışında olmaları gerektiğini, bu bölgenin bir kültür merkezi konseptine çok daha uygun olacağını belirtmelerine rağmen, yanlışta ısrar etmenin manasını anlamak mümkün değil.
Tarihi bir caminin üç metre dibinde hiç bir mimari özelliği olmayan bir beton inşaatın, o tarihi değeri tamamen kapatacak şekilde yapılmasını, kim nasıl izah edebilir?" diye sordu.
MATLI: "YAPILAN İNŞAATTAN BİZDE MEMNUN DEĞİLİZ"
İYİ Parti Bursa Teşkilatı'nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu vurgulayan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ise Bursa'nın her açıdan muhteşem özellikleri olan bir şehir olduğuna vurgu yaptı. Matlı, önemli olanın şehirle bütünleşen yatırım ve hizmet icraatlarına yönelmek olduğunu söyledi. Osmangazi Belediyesi tarafından, protokol gereği bize ait olmak üzere yapılan inşaattan kendilerinin de memnun olmadığını ifade eden Matlı, "Bunu defalarca ilettik. İnşaata onayı veren Büyükşehir'dir ve Sayın Recep Altepe dönemindedir. Açıkçası Sayın Mustafa Dündar'ın da bu işte herhangi bir suçu ve dahli yok. Biz Ticaret Borsası olarak hep şehir dışında bir yer istedik ve halen de öyle olsun istiyoruz. Burası tarihi bir camiinin hemen yanı olarak daha çok kültür merkezi olmaya müsait ve buraya en çok da öyle bir konsept yakışır" diye konuştu.


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!