Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

'İyi ki varsınız, yanınızdayız'

'İyi ki varsınız, yanınızdayız'
Keçiören Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınayarak, hastane çalışanlarına çiçek dağıttılar.
Keçiören Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınayarak, hastane çalışanlarına çiçek dağıttılar.

Uğur DUYAN

ANKARA (Anayurt) Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yakınlarının ameliyat sırasında hayatını kaybetmesine öfkelenen bir grup, sağlık görevlilerine saldırarak ameliyathaneye girmeye çalıştı. Konuyla ilişkin hastane önünde basın açıklaması yapan Keçiören Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığı üyeleri, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı kınadıklarını açıkladılar.

Grup adına basın açıklama yapan Keçiören Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ömer Cihat Mert, Kovid-19 pandemisinin dünyada ve Türkiye'de sağlık hizmetlerini zorladığı bir süreçte sağlık çalışanlarının hayatlarını hiçe sayıp can kurtarmak için bulaş riskine rağmen cansiperane bir mücadele verdiklerini ifade etti.

Mert sözlerini şöyle sürdürdü:

Sağlık Emekçilerinin salgınla kararlılıkla mücadele ettiği böyle bir dönemde ilçemiz pandemi hastanelerinden Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çok sayıda kişinin, ateşli silahla yaralanıp müdahalelere rağmen kurtarılmayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalışmaları sırasında sağlık çalışanlarımıza karşı şiddet uygulamaları, sağlık emekçilerimizin canlarını korumak uğruna barikat kurmaları, basına yansıyan görüntüleri bizleri, kamuoyunu ve sağlık çalışanlarını derinden yaralamakla kalmamış; bu uğurda cansiperane mücadele edenleri üzmüştür.

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları adına hastanede görevli bir asistan doktora çiçek sunan Keçiören Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ömer Cihat Mert ve yardımcısı Ali Osman Özdemir şöyle konuştu:

"Bugün bu çiçeklerle onların yanında olduğumuzu söylemek istiyoruz. Onları bir nebzede olsa mutlu etmek istiyoruz. Sağlık emekçilerinin meslek onurunu hiçe sayan bu davranışları esefle kınıyor, sağlık çalışanlarımızın bu emsalsiz mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmayı görev kabul ediyoruz. İyi ki varsınız, yanınızdayız. "

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Ankara Keçiören'de sağlık çalışanlarına saldırıya tepki göstererek, "Devlet geçit vermeyecek" dedi. Ankara Valiliği olayla ilgili adli tahkikat başlattı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!