Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

İşte Bu Hafta Bitcoin, SHIB ve Altcoinleri Etkileyecek 5 Şey!

İşte Bu Hafta Bitcoin, SHIB ve Altcoinleri Etkileyecek 5 Şey!
(kriptokoin.com) Bitcoin (BTC), yeni bir haftaya ve yeni bir aya temkinli bir şekilde olumlu bir temelde başlıyor. Makro faktörlerin önemli ...

(kriptokoin.com)

Bitcoin (BTC), yeni bir haftaya ve yeni bir aya temkinli bir şekilde olumlu bir temelde başlıyor. Makro faktörlerin önemli volatilite sağladığı yoğun bir Temmuz’u geride bıraktık. Ay sonunda BTC fiyat hareketi, boğaları destekleyen hem haftalık hem de aylık bir mum sağlamayı başardı. Peki, 2022 yazının son ayına girerken Bitcoin ve altcoin’ler için bu hafta neler var? İşte detaylar…

Spot fiyat, Bitcoin ayı piyasası trend çizgilerini geri kaptı

Coinglass’tan alınan verilere göre, BTC/USD Haziran’da yüzde 40’lık kayıp görmüştü. Ancak parite, geçen ayı yüzde 16.8’lik kayda değer kazançlarla kapatmayı başardı. Bu kazanımlar bir noktada yüzde 20’yi geçti.  Sağlam temeller oluşturulduğunda, şimdi partinin devam edip etmeyeceği ve ne kadar süreceği sorusu gündeme geliyor.  Popüler trader ve analist Josh Rager, “Mart ayından bu yana ilk yeşil aylık kapanış” dedi. Ayrıca, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Aylık kapanış, son döngünün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2017’nin üzerinde kapandı. Bunun ardından, fiyat, yavaş yavaş yükseliyor. Şimdiye kadar iyi görünüyor. Bu bir ‘ayı piyasası’ olsa bile, şu anda diplerden satın almaktan mutluyum.

Diğerleri, daha temkinli davrandılar. Örneğin trader ve analist Crypto Tony, 24.000 doların hemen üzerindeki son yerel yüksek seviyelerin hala gün için tartışmasız bir direnç olarak hareket ettiğini belirtti. Twitter takipçilerine “Bu Bitcoin modelinde bir dump gerçekleşmesini bekliyorum. Reddettiğimiz 24.000 dolarlık arz bölgesinin altındayken short pozisyonda kalıyorum,” dedi.

Bununla birlikte, haftalık ve aylık kapanış, Bitcoin için destek olarak bazı önemli seviyeleri mühürledi. Spesifik olarak, 200 haftalık hareketli ortalama, haftalık grafikteki dirençten döndü.  Blockchain altyapısı ve kripto para madenciliği firması Blockware, 180 dönemlik üstel gövde hareketli ortalamasının (EHMA) aylık grafikte 22.000 doların hemen altında geri alınmasını “yükseliş” olarak nitelendirdi. Öte yandan William Clemente de 180 haftalık EHMA’ya dikkat çekti. Bu durumun, kırılmalar için güçlü bir sinyal olabileceğini aktardı.

Makro tetikleyiciler Ağustos’ta sakinleşiyor

Ağustos’ta başlayacak makro resim, yılın geri kalanının nasıl geçebileceğine dair bir güvensizlik duygusuyla karışık bir rahatlama sağlıyor. Kısa zaman dilimlerinde, ABD’deki hisse senetleri geçen ayki FED kaynaklı volatiliteden kurtuldu. Böylece, Temmuz’u yüksek bir seviyede sonlandırdı. Hisse senetlerinde uzun süreli bir ralli çağrıları artıyor. Uzmanlara göre bu, borsalarla yüksek korelasyonlu kripto pazarları için iyi bir haber olabilir.

Bu arada emtiaların durumunu analiz eden popüler Twitter hesabı Game of Trades, petrolün yakında zemin kaybedeceğini belirtti. Bunun ABD enflasyonu üzerinde bariz bir etkisi olacağını öngördü. Şu anda kırk yılın en yüksek seviyesinde olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), risk varlıklarını baskı altına alan Fed faiz artışlarından sorumludur. Enflasyonda ve dolayısıyla Fed politikasında yaklaşık bir dönüş, tabloları hızla değiştirebilir. Hafta sonundan bir gönderide, “Büyük satıcılar Cuma günü petrol için adım attı” yazıyordu.

Bununla birlikte, makro analist Alex Kruger Avrupa’daki enerji krizinin henüz fiyatları etkilemediğini söyledi. Yani, emtialar söz konusu olduğunda küresel tablo o kadar basit değil. Bu nedenle Kruger, Bitcoin için mevcut toparlanmanın, gerçek bir dönüşten çok bir “ayı piyasası rallisi” olduğunu düşünüyor. Kruger, statükonun, yeni Fed olaylarının piyasayı “en azından Ağustos ayının sonuna kadar” etkilemesi gerektiğini söyledi. Önem sırasına göre, Eylül ayı kilit faiz kararını, Eylül TÜFE’sini, Fed’in 25 Ağustos’taki Jackson Hole zirvesini ve Temmuz ayı için 10 Ağustos TÜFE baskısını sıraladı. ABD dolarının gücüne dönüşen ABD doları endeksi (DXY), şu anda 106’nın altında, neredeyse bir aydır görülmeyen düşük seviyelerde kaldı.

RSI, Bitcoin için dip fiyatla ilgili soruları gündeme getiriyor

On chain  sinyallere dönersek, Bitcoin’in temel temellerinden birinde toparlanma gözüktü. Ancak bu, analist Venturefounder’ı BTC fiyatının dibinin içinde olduğuna ikna etmek için yeterli olmadı. Çok yıllık bir görünüme odaklanan ve piyasa döngüleri arasında BTC/USD’yi karşılaştıran popüler içerik yaratıcısı, Bitcoin’in göreceli güç endeksinin (DXY) Nisan 2021’deki zirvesinden sonra hala bastırıldığını savundu. RSI, BTC/USD’nin belirli bir fiyattan ne kadar fazla alındığını veya aşırı satıldığını ölçer.

RSI, Mayıs ayından bu yana kayıtlardaki en düşük verileri gördü. Bitcoin’in gerçeğe uygun değerinden çok daha düşük işlem gördüğünü öne sürmesine rağmen, RSI, 2020’nin sonunda 20.000 doları aşan koşuyu karakterize eden “yükseliş momentumunu” henüz geri kazanamadı. Nisan 2021’de Bitcoin, Temmuz ayı sonuna kadar fiyatı yarıya düşmeden önce 58.000 dolara ulaştı.

Venturefounder, “Temmuz 2022’yi en düşük döngü olarak görmenin tek yolu, Nisan 2021’i bu döngü için en yüksek döngü olarak görmenizdir” dedi. “RSI ve yükseliş momentumu Nisan 2021’de zirve yaptı. Bu döngünün geri kalanında asla toparlanamadı. Sence dibe vurduk mu?” ifadelerini kullandı. RSI’da göze çarpan bir başka aşırı satım dönemi, Mart 2020 COVID-19 çöküşünden hemen sonra geldi. Bu olay, en son halving’e girerken fiyat gücünü önemli ölçüde etkiledi. Tabii ki BTC/USD asla geriye bakmadı. Yaklaşık altı ay sonra tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetmeye devam etti.

Purpose ETF, nihayet BTC ekliyor

İstatistiklerde ince toparlanma işaretleri ortaya çıktıkça, kurumsal Bitcoin katılımı da gözlemleniyor. Bu tür en son sinyal, dünyanın ilk Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF), Purpose Bitcoin ETF’den geliyor. Haziran ayında varlıkları aniden yüzde 50 düştükten sonra, ürün nihayet tekrar BTC ekliyor. Bu da talebin artık düşmediğini gösteriyor. Yorumcu Jan Wuestenfeld birkaç hafta süren uykunun sona erdiğini belirtti ve Purpose’ın 2.600 BTC’yi ürününe eklediğine dikkat çekti.  Bununla birlikte, yönetimi altındaki varlıkların değeri, rekorunun oldukça altında.

Bununla birlikte, toparlanma eğilimi her yerde mevcut olmaktan uzak. Grayscale Bitcoin Trust’a (GBTC) bir bakış, talep eksikliği eğilimini gösteriyor. Coinglass’tan alınan verilere göre, fonun spot fiyat primi, aslında uzun zamandır bir indirimdeydi. Ancak, şimdi yaklaşık yüzde 35’lik rekor düşük seviyelerin etrafında dönüyor. Grayscale, Bitcoin ETF’ine izin vermemeleri nedeniyle ABD düzenleyicilerine karşı yasal işlem yapmaya devam ediyor.

Yeni bir ay, yeni bir korku

Kripto piyasasındaki hissiyat “korku” bölgesine geri döndü. Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’ndeki son veriler, “tarafsız” duyarlılığın bir gün bile sürmediğini gösterdi. Endeks, 1 Ağustos itibariyle 33/100 olarak karşımıza çıkıyor. Son aylara kıyasla hala yüksek. Ancak birkaç gün önce görülen 42/100’lük en yüksek seviyelerinin oldukça altında. Ancak araştırma firması Santiment’e göre iyimserlik için bir neden var. Firmanın Bitcoin için genel ağ değerine göre işlem hacmini yöneten tescilli metriği, Temmuz ayında kendi “nötr” bölgesinde sona erdi.

Ağ işlem değeri (NVT) token sirkülasyon modeli, Mayıs ve Haziran aylarındaki yükseliş farklılıklarını yazdırdıktan sonra en son aylık kapanışta gerçekleşti. Santiment, son rakamlarla ilgili bir Twitter güncellemesinde, “Fiyatlar yükseliyor ve token sirkülasyonu hafifçe düşüyor. Şimdi nötr bir sinyalle, Ağustos her iki yönde de hareket edebilir” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!