Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

İsmail Cingöz, Azerbaycan ARB 24 TV Ana Haber'de Türkiye'nin İzlediği Politikayı Değerlendirdi

İsmail Cingöz, Azerbaycan ARB 24 TV Ana Haber'de Türkiye'nin İzlediği Politikayı Değerlendirdi
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı İsmail Cingöz 28 Şubat 2022 günü Azerbaycan ARB 24 TV Ana Haber yayınına canlı bağlantı ile Ukrayna-Rusya Savaşı’nda Türkiye’nin izlediği politikayı değerlendi.

Özel Haber: Çağlar TUNCER

Türkiye Saati ile 20:00’de Azerbaycan ARB 24 TV haber canlı haber yayınına bağlanan Cingöz;  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nda alınan karaları değerlendirerek içeriği hakkında bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabanlar Kurulu sonrası yaptığı basın açıklamasında; Türkiye’nin Irak, Suriye, Libya, Kafkaslar ve en son Rusya-Ukrayna krizi ile ilgili sürekli olarak yapıcı bir politika izlediği ve krizin başladığı ilk günden itibaren Türkiye’nin diplomasi trafiğini iki taraflı olarak yürüttüğünü, Rusya-Ukrayna çatışmasının çıkmaması için büyük bir gayret sarf ettiğini, ancak maalesef ki Türkiye’nin büyük gayretlerine rağmen maalesef savaşın başladığını beyan ettiğini aktardı.

Cingöz ayrıca; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrıca Ukrayna’da yaşamakta olan yaklaşık 20 bin Türk vatandaşının çatışmaların başlama riskinin kuvvetlenmeye başladığı süreçte Türkiye’ye nakillerinin yapılması için başlatılan hazırlıklardan bahsettiğini aktardı.

Cingöz de Rusya-Ukrayna savaşı hakkında yaptığı kendi değerlendirmelerinde;

Türkiye’nin askeri çatışmalar başlamadan önce Putin ve Zelenski’ye çağrıda bulunarak arabuluculuk teklifinde bulunduğunu, Zelenski’nin kabul etmesine karşılık Putin’in uygun bir zamanda olabileceğini söyleyerek diplomatik bir dil ile nezaketen bu teklifi ötelediği ve 5 gün önceRusya’nın Ukrayna’yı işgal harekâtı başlattığını söyledi.

Cingöz; Rusya lideri Putin’in aynı anda 24 farklı yönlü birçok noktadan askeri ve sabotaj birliklerinin saldırıya geçerek çok kısa bir sürede Ukrayna’yı yenebileceklerini değerlendirdiklerini ancak Zelenski liderliğinde Ukrayna askerinin ve halkının muhteşem bir direniş sergileyerek işgale karşı koymaya çalıştıklarına, Ukrayna’nın bu direnişi ile bir çok kesimi şaşırttığına dikkat çekti.

Cingöz; başta Amerika Birleşik Devletleri, NATO ve Avrupa ülkelerinin başlangıçta tarafsızlık adına Ukrayna’yı yalnız bıraktıklarını ancak Ukrayna’nın direnişini gördükten sonra açıktan açığa Ukrayna’yı destekleyen bir tutum içerisine girdiklerini ancak Türkiye’nin ilk günden itibaren Ukrayna’nın yanında yer aldığını, buna rağmen siyasi, askeri ve ticari olarak yoğun ilişki içerisinde olduğu Rusya ile de ilişkilerinin kesmediğini beyan etti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!