Çanakkale
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

İnsan Hakları Aktivizmi Sanat Sergisi Açıldı

İnsan Hakları Aktivizmi Sanat Sergisi Açıldı
İnsan Hakları Artivizmi Sanat Sergisi 7-13 Mart tarihlerinde Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor.

Özel Haber: Çağlar TUNCER

V for Woman kurucuları tarafından serginin amacı; sanatın toplumun içinde bulunduğu durumu yansıtma kabiliyetinden de yararlanarak, insan hakları farkındalığını kuvvetlendirmek olarak ifade edildi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında düzenlenen İnsan Hakları Artivizmi Sanat Sergisi kadın hakları ve cinsiyet eşitliği konularını gündeme getirdi. Bu konularda seslerini duyurmak isteyen sanatçılara fırsat verildi. Sergide, içlerinde öğrencilerin de bulunduğu, 16 sanatçının eserlerine yer verildi.


V for Woman Kurucu Ortağı Deniz Sulmaz sosyal girişimlerinin amacını şu şekilde anlattı: “V For Woman, Uluslararası eşitlik aktivisti bir sosyal sosyal harekettir. VFW, her geçen geçen gün artan insan hakları ve güvenlik ihlaleri üstüne aksiyona geçmiş sürdürülebilirlik ve etki odaklı bağımsız bir topluluktur. Var olan STK, dernekler ve vakıfların sadece medya tarafında kalması, genel kitleyi göz ardı edip sadece dijital etki yaratmaya çalışmaları ve şeffaklıklarını tam anlamıyla kaybetmiş olmaları üstüne çalışmalarını hızlandırmıştır. V For Woman vizyonuna uymayan çıkarlar, işbirlikleri vb. noktalar irdelenmeden yok sayılır.”


V for Woman Kurucu Ortağı Zahide Coşkun sosyal girişimlerinin amaçlarına değinerek bu tür etkinliklerin öneminin altını çizdi: “V For Woman ekibi olarak başta Türkiye olmak üzere dünyada eşitlik ve çeşitliliği geliştirmek, yasadışı ayrımcılığı ortadan kaldırmak; her kesimin insan haklarını korumak, geliştirmek ve bilgilendirmekle başlayıp birçok ülkede bulunacak temsilcilerimizle ağımızı genişletmeyi ve daha geniş bir kitleye hitap ederek sessizliği yıkmaya giden yolda önemli bir etki yaratmayı amaçlıyoruz.

Bilim spor ve sanat ışığında farkındalık etkinlikleri, girişimleri ve iş birlikleri yoluyla güvenli topluluklar ve saygılı ilişkiler yaratmaktır.

Cinsel saldırıyı, aile içi şiddeti, flört şiddetini, cinsel istismarı ve her türlü cinsel şiddeti sona erdirmeye ve bu konuda bir bilinç yaratmaya çalışıyoruz.”
Sanat Direktörü Serra Yıldırım sanatın önemini vurgulayarak: “Birçok farklı alandan çok değerli sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergimizle, sanatın toplumun içinde bulunduğu durumu yansıtma kabiliyetinden de yararlanarak, insan hakları farkındalığını kuvvetlendirmek istiyoruz.

Aslında yaptığımız şey sanat kanalıyla İnsan hakları aktivizmi gerçekleştirmek. Sanatın çok doğru bir iletişim aracı olduğuna inanıyoruz ve bu yolda farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Sergimizi 7-13 Mart tarihleri arasında Akatlar Kültür Merkezinde ziyaret edebilir siz de bu artivizmin bir parçası olabilirsiniz.”


Sanatçı Melis Doğan hayalindeki yarınlarını aktararak: “İnsan hakları Artivizmi konu başlıklı serginin bir parçası olmak mutluluk verici aynı zamanda genç bir kadının organizetörlüğünde gerçekleşmesi büyük bir gurur. Başta Beşiktaş belediyesi olmak üzere Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Esasında belirtmek isterim ki renklerin güzelliğini eserlerimizde yansıtabiliyoruz dileğim bu güzelliği yaşayabileceğimiz yarınlara. Kadınlara, çocuklara, hayvanlara yapılan şiddetlerin son bulduğu savaşların bittiği değişimin güzel bir şekilde gerçekleşmesini istiyorum. Eserimin de hayatlarınıza dokunup güzelleştirip ışık olmasını diliyorum.” dedi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!