Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

İngiltere Sağlık Bakanı: İlk bulgulara göre Covid aşıları Hindistan varyantına karşı etkili

İngiltere Sağlık Bakanı: İlk bulgulara göre Covid aşıları Hindistan varyantına karşı etkili
İngiltere'de Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkedeki normalleşme sürecinde yeni bir adımın atılacağı günün arefesinde yaptığı açıklamada, Covid-19'un 'Hindistan varyantı' olarak anılan mutasyonunun 'büyük bir hızla yayılabileceği' uyarısında bulundu.

İngiltere'de Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkedeki normalleşme sürecinde yeni bir adımın atılacağı günün arefesinde yaptığı açıklamada, koronavirüsün 'Hindistan varyantı' olarak anılan mutasyonunun "büyük bir hızla yayılabileceği" uyarısında bulundu.

Hancock, ilk laboratuvar bulgularına göre Covid aşılarının bu varyanta karşı etkili olduğunu da kaydetti.

Sky televizyonuna konuşan Hancock, kısıtlamaların kaldırılacağı hafta herkesi "dikkatli ve uyanık" olmaya çağırdı.

Normalleşmenin üçüncü aşaması yarın (17 Mayıs'ta) yürürlüğe girecek. Yarından itibaren iki farklı aileden kişilerin kapalı mekanlarda buluşmalarına izin verilecek. Sinemalar, oteller açılacak. Konserlerin ve spor müsabakalarının seyircili yapılmasına, sosyal mesafe önlemleri alınarak başlanacak.

21 Haziran'da tüm kısıtlamaların kalkmasının planlandığı dördüncü kademeye ilişkin son kararın 14 Haziran'da verileceğini söyleyen Hancock, "Bunun geriye döndürülmeyecek bir adım olmasını istiyoruz. Yeni varyantlar normalleşme sürecindeki en büyük tehlikeler. Henüz aşı olmayanlarda Hindistan varyantı büyük bir hızla yayılabilir" dedi.

BBC'den Andrew Marr'a da verdiği mülakatta ise Hancock, Hindistan varyantının "İngiltere'de dominant Covid mutasyonu" haline gelmesinin muhtemel olduğunu kaydetti.

'Aşılar etkili'

Hastanelere başvuran Covid hastalarının büyük çoğunluğunun "aşı hakkı olmasına rağmen aşı olmayan" kesimden oluştuğunu söyleyen Hancock, "Herkese mesajım, gidip aşı olmaları. 38 yaşın üzerindeyseniz gelin ve aşınızı olun" dedi.

Matt Hancock, yaygın kullanımda olan Covid aşılarının ilk bulgulara göre Hindistan varyantına karşı etkili olduğunu kaydetti.

İngiltere Halk Sağlığı Merkezi'nin verilerine göre geçen hafta tespit edilen Hindistan varyantı neredeyse üç katına çıkarak, bin 313'e çıktı.

Bolton, Blackburn, Londra, Sefton ve Nottingham dahil olmak üzere İngiltere genelinde 15 bölgede semptom göstermeyen kişilere de kitlesel test yapılıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, dün yaptığı açıklamada koronavirüsün Hindistan varyantının ülkedeki normalleşme sürecini olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Baş tıp danışmanı Prof. Chris Whitty ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Johnson, söz konusu koronavirüs varyantının gece kulüplerinin de açılacağı normalleşme sürecinin 21 Haziran'daki dördüncü ve son aşamasına geçmeyi daha zor hale getirebileceğini belirtti.

Dördüncü aşamaya geçmenin imkansız olmadığını vurgulayan Johnson, "Ancak gerçekçi olmalıyız, sekteye uğrama ya da gecikme ihtimali var" diye konuştu.

Son 24 saatte 628 bin kişiye aşı yapıldı

İngiltere'de son 24 saatte 628 binin üzerinde kişiye Covid-19 aşısı yapıldı. Bunların 237 bini ilk doz, 391 bini ise ikinci doz aşı olarak açıklandı.

Son verilerle birlikte ülkede en az bir doz Covid aşısı yapılanların sayısı 36 milyon 573 bini, tamamen aşılananların sayısı ise 20 milyon 103 bini geride bıraktı. Buna göre, İngiltere'de yetişkin nüfusun yüzde 38'inden fazlası tamamen aşılanmış oldu. Tek doz aşı yapılanların sayısı ise yüzde 69 oldu.

İngiltere Sağlık Bakanı: İlk bulgulara göre Covid aşıları Hindistan varyantına karşı etkiliİngiltere Sağlık Bakanı: İlk bulgulara göre Covid aşıları Hindistan varyantına karşı etkiliİngiltere Sağlık Bakanı: İlk bulgulara göre Covid aşıları Hindistan varyantına karşı etkiliİngiltere Sağlık Bakanı: İlk bulgulara göre Covid aşıları Hindistan varyantına karşı etkili

Kaynak: SONDAKIKA.COM

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!