Çanakkale
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

İhracat için Youtube videoları nasıl olmalı?

İhracat için Youtube videoları nasıl olmalı?
Veri analisti ve iletişim tasarımı uzmanı Ömer Yoluk, Youtube’u kullanarak uzun vadede ciddi getiri elde edilebilecek yatırımlar hakkında önemli bilgiler verdi.

İhracat, ülkemiz için son derece önemli bir ticari etkinlik olup, ulusal ekonomiye katkısının yanı sıra, firmaların gücünü de sarsılmaz biçimde yükselten bir etkinliktir. Ülkemizde hemen her sektörün ihraç edebileceği bir ürünü veya yurtdışından gelenlere arz edebileceği bir hizmeti bulunur. Ancak bunları yabancı alıcılara duyurmak; zorlu bir süreçtir. Veri analisti ve iletişim tasarımı uzmanı Ömer Yoluk, Youtube’u kullanarak uzun vadede ciddi getiri elde edilebilecek yatırımlar hakkında önemli bilgiler verdi.

Her ne kadar günümüzde dijital medya araçlarının firma sahiplerine önemli avantajlar ve uygun fiyatlar sunmuş olsa da bu noktada uzun vadeli yatırımlar yapmanın mümkün olduğunu kaydeden Ömür Yoluk, "Video pazarlama; ürünler satışa açık kaldığı sürece, dünyanın her yerine ürün hakkında pazarlama yapabileceğiniz bir pazarlama aracı olarak, ücretsiz yayınlama imkanı ile şimdi elinizde. Video pazarlaması yaparak; ürünleriniz, hizmetleriniz ve kurumsal kimliğiniz odağında pazarlama yapabilir, milyonlarca kişiye erişebilirsiniz. Üstelik Youtube video yayınlayanlardan herhangi bir ücret de talep etmez" dedi. 

Veri analisti ve iletişim uzmanı Ömer Yoluk'tan YouTube videolarıyla ilgili ipuçları:

Youtube videoları nasıl olmalı?
Elbette markanız, kurumsal kimliğiniz, ürün ve hizmetlerinizin videoları gelişi güzel videolar olmamalı, hedef kitle üzerinde etki ve merak uyandırıcı içeriklerin sunumu yapılmalıdır. Yayınlanacak videoların dili ve hedef ülkede oluşturacağı algı dikkatle irdelenmelidir. Hatta gerekiyorsa her ülke için o ülkenin alışveriş alışkanlıkları ve kültürel değerleri gibi kriterlere uygun içerikler oluşturulmalıdır.

Videolar ne kadar yayında kalır?
Youtube kurallara uygun olduğu sürece videoları yayından kaldırmaz. Videolarınız, sonsuza kadar yayında kalabilir ve yayınlayacağınız videonun nitelikli oluşuna bağlı olarak, Youtube ve Google aramalarında ön sıralarda yer alabilir. Bir çok dilde özgün videolar oluşturmak, tıpkı sitenizin Google’da yükselmesi gibi, Youtube’da da yükselme sonucuna götürür.

İhracata yönelik videolar farklı mıdır?
Elbette. Her yapım türünün kendine has özellikleri vardır. Bir tanıtım filmi ile reklam aynı olmayacağı gibi örneğin dizi veya parodi videoları da bunlardan çok farklı yapımlardır. Yapacağınız yayınların özel olarak dizayn edilmiş olması, yani pazarlamacı gözü ile profesyonel olarak geliştirilmiş olması gereklilik arz eder. İhracat özel bir pazarlama alanı olduğundan, bu videolar; özellikle bu alanda optimize edilmiş olmalıdır.

Hangi dillerde video yayınlanabilir?
Youtube sizin hangi dilde yayın yapacağınıza karışmaz. Aynı şekilde video alt metinlerini de ilgili dillerde yapabilirsiniz bunun için herhangi bir sınırlama yoktur. Hatta Youtube yükleyeceğini videoları, o dili kullanan ülkelerde arama sonucu olarak görüntüler ki, bu da hedef kitlenize doğrudan erişim anlamına gelir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!