Çanakkale
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

‘Hastaneler kalıcı olarak açılsın’

‘Hastaneler kalıcı olarak açılsın’
Hastanemi Açın Platformu (HAP), Ankara Tabip Odası’nda gerçekleştirilen basın toplantısı ile Ankara Şehir Hastanesi’nin yapımı için kapatılan hastanelerin yeniden açılması talebini dile getirdi.
Hastanemi Açın Platformu (HAP), Ankara Tabip Odası’nda gerçekleştirilen basın toplantısı ile Ankara Şehir Hastanesi’nin yapımı için kapatılan hastanelerin yeniden açılması talebini dile getirdi.

Demet ARAN

ANKARA (Anayurt) – Bilkent Şehir Hastanesi açılırken kapatılan 6 hastanenin yeniden hizmete açılması için bir araya gelen 120'ye yakın oda, sendika, dernek, parti ve diğer kurumların oluşturduğu HAP, Ankara Tabip Odası’nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Türk Tabipleri Birliği eski Merkez Konsey Başkanı Dr. Beyazıt İlhan yaptığı açıklamada “Ankara'nın kapatılan devlet hastanelerini kısmen değil, tarihi kimlikleriyle ve tümüyle açın” dedi ve hastanelerde yaşanan yoğunluğa dikkat çekti. Numune Hastanesi ve Yüksek İhtisas Hastanesi’nin bazı bölümlerinin Kovid-19 kliniği olarak açılmasının önemli olduğu ifade edilen açıklamada bu durumun ihtiyacın arttığının, salgının yayıldığının göstergesi olduğu belirtildi. Seçilen yöntemin günü kurtarmaya dönük olduğu belirtilen açıklama şöyle devam etti:

“İhtiyaç sadece Kovid-19 hastaları için değildir, diğer hastalarımız da aylardır tedavi olabilmek, ameliyat edilebilmek için beklemektedirler. Üstelik bu hastanelerin bağlanacağı belirtilen hastanelerin hekimleri, sağlıkçıları zaten had safhada yoğunluk altında çalışmaktadırlar.”

ULUS DEVLET VE ANKARA FİZİK TEDAVİ HASTANELERİ DE AÇILSIN

Ankara’nın kapatılan tüm hastanelere ihtiyacı olduğunu söyleyen İlhan “Gelin doğru, bilimsel, Ankara’ya yakışanı yapalım. Bu hastanelerimizi tarihi kimlikleriyle sağlık hizmetlerine kalıcı olarak tümüyle kazandıralım. Bu dönemde bazılarını Kovid-19 hastalığının tedavisinde, bazılarını diğer hastalıkların güvenle tedavisi ve ameliyatların sürebilmesi için planlayalım. Açılacak hastanelere boş duran Ulus Devlet ve Ankara Fizik Tedavi Hastaneleri'ni de katalım” dedi.

Toplantıya Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Sabiha Akdeniz Günay, Ankara Dişhekimleri Odası Başkanı Serhat Özsoy ve Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Uğurlu da katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!