Çanakkale
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Hamilelik Belirtileri ile Adet Belirtileri Benzerlik Gösteriyor

Hamilelik Belirtileri ile Adet Belirtileri Benzerlik Gösteriyor
Adet belirtileri ile hamilelik belirtileri arasında oldukça az bir fark bulunmaktadır. Kadınlar çoğu zaman bu iki dönemi birbirinden ayırmakta zorlanır. Peki, adet belirtileri ile hamilelik belirtileri arasındaki belirgin olan farklar nelerdir? İşte detaylar...

Regl sürecinin başlamasından hemen önce yaşanan PMS dönemi kadınların en çok problem yaşadığı günlerdir. Psikolojik ve fiziksel olarak etkilendiği bu süreçte 'Adet olacakmış gibi ağrı hamilelik belirtisi mi?' şeklindeki soru birçok kadının araştırdığı konular arasında yerini almaktadır.

ADET BELİRTİLERİ NELERDİR?

Her kadın aynı adet öncesi belirli semptomlar yaşamamaktadır. Adet dönemi yaklaşınca neler olabileceğine dair araştırmalar yapılsa da en yaygın belirtiler şunları içerir:

Meme şişmesi ve hassasiyet Gerginlik Şişkinlik Sivilce araları Bacak, sırt veya mide krampları Adet öncesi sendromu

KLASİK HAMİLELİK BELİRTİLERİ 

Hamileliğin en yaygın erken belirtileri ve semptomları şunları içerebilir:

Kaçırılan dönem. İhale, şişmiş göğüsler. Kusma olan veya olmayan bulantı. Yorgunluk

ADET BELİRTİLERİ İLE HAMİLELİK BELİRTİLERİ ARASINDAKİ FARKLAR 

Huzursuz, endişeli veya üzgün hissetmek veya depresyon hali hem hamileliğin başında hem de kadınların adet dönemlerinde kendini gösteren belirtiler arasında yer alır. Bu PMS semptomları genellikle adet başladığında kaybolur. Aynı zamanda, ruh hali değişiklikleri devam ederse ve bir kişi dönemlerini kaçırırsa, bu hamileliği önerebilir.

Kalıcı üzüntü duygular depresyonu işaret edebilir. Düşük ruh halleri 2 hafta veya daha fazla sürerse bir doktora görünmekte yarar vardır. Dünya genelinde hamile kadınların yaklaşık yüzde 10'u zihinsel sağlık sorunu yaşamaktadır, bunların başında depresyon en yaygın olanıdır. Hormonal değişiklikler kadınlarda kabızlığın yaygın bir nedeni olarak görülür. Dalgalanmalar bağırsak hareketlerini yavaşlatabilir.

Araştırmalar, kabızlığın hamilelik sırasında kadınların yüzde 38'ini etkilediğini, fakat dönemlerinden hemen önce birçok kadını etkilediğini göstermektedir.

Hamile kadınların ilk iki trimesterde kabızlık olma olasılığı yüksekken, PMS ile ilişkili bağırsak problemleri olan kadınlar genellikle dönemleri başladıktan sonra rahatlama yaşarlar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!