Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Grev ilanı asıldı

Grev ilanı asıldı
Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş)? Ankara 1 No’lu Şube Çankaya Belediyesi’ne grev ilanını astı.
Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş)? Ankara 1 No’lu Şube Çankaya Belediyesi’ne grev ilanını astı.

Demet ARAN

ANKARA (Anayurt) – Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Ankara 1 No’lu Şube örgütlü olduğu Çankaya Belediyesi’nde grev sürecinin başladığını duyurdu. Çankaya Belediyesi önünde yapılan açıklamada 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Yıldırım, “Çankaya Belediyesi kadrolu, İmar A.Ş. ve Belde A.Ş. çalışan emekçilerinin grev süreci başlamıştır” dedi.

Koronavirüs sürecinde belediye işçilerinin gece gündüz demeden halkın sağlığı için sokakları süpürmeye, kenti daha sağlıklı hale getirmeye, her türlü riske rağmen çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım, “Biz işçiler insanca yaşamaya yetecek ücret, çocuklarımıza iyi bir eğitim ve iyi bir gelecek istiyoruz. Ücretlerimizi mesaiye muhtaç kalmayacak şekilde arttırmak, geçim sıkıntısı çekmeden, gelecek endişesi taşımadan, insanca yaşamaya yetecek bir düzeye yükseltmek istiyoruz” dedi ve TİS sürecini masada uzlaşarak bitirmek istediklerini kaydetti.

“İSTEĞİMİZ İNSANCA YAŞAMAKTIR”

Yıldırım son olarak “Çankaya'da belediye işçileri olarak bizler çok daha zorlu dönemleri ve süreçleri aştık bu süreci de işçi sınıfı açısından en makul düzeyde aşacağız. Göstermiş olduğumuz çabalara Çankaya Belediyesi yönetiminin karşılık vermesini bekliyor ve sürecin uzlaşı ile çözülmesini bekliyoruz. Mücadelemiz iş ve ekmek mücadelesidir. İsteğimiz insanca yaşamaktır” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından sendika yöneticileri grev kararını belediye kapısına astı.

Gazetemize konuşan Genel-İş Ankara 1 No’lu Şube Sekreteri Erol Erkek ise şunları söyledi:

“Kıdem zammı talebimiz var. Yıl başına 1 lira ek zam istiyoruz. Belde ve İmar’da 155 lira taban ücreti talebimiz var. 155 liranın üzerinde olan bütün işçi arkadaşlarımıza da birinci yıl 43 TL ikinci yıl da 50 TL olmak üzere zam talebimiz var. Yılda 2 defa 30’ar yevmiye ikramiye alıyoruz. Bunun artırılmasını talep ediyoruz. Bazı yapılan işlerde risk fazla olduğundan dolayı görev ve eğitimlerinde sorumluluk açısından günlük ücretlerine ayrıca bir sorumluluk zammı eklenmesini talep ediyoruz. Hafta tatillerimizin düzenli olmasını istiyoruz. Sosyal izinlerin artırılmasını, ücretli izinlerin iyileştirilmesini istiyoruz. Sosyal haklarda ilerleme kaydettik ancak bazı noktalarda    eksiklikler var. Buradaki temel amacımız eşit işe eşit ücret. Burada ısrarımız var. Toplu sözleşmede yüzde 35 talebimiz vardı. Görüşmeler SODEMSEN’in bize sunmuş olduğu yüzde 7 oranında teklifle başladı. Yüzde 12’de kaldılar. Biz de yüzde 35’ten yüzde 30’a feragat ettik.  Bir uzlaşma sağlayamadık.”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!