Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Gökçen: “Yurda parası yetmeyen gençler göz göre göre okulu bırakıyor, siz de izliyorsunuz!”

Gökçen: “Yurda parası yetmeyen gençler göz göre göre okulu bırakıyor, siz de izliyorsunuz!”
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, yükselen kiralar ve gençlerin barınma sorunuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Gökçen, “Kiralarda fahiş artışla birlikte özellikle öğrenciler ve düşük maaşlara çalıştırılan gençlerin hayatı korkunç derecede zorlaştı. Yüz binlerce ev keyfi olarak boş dururken rutubetli, sağlıksız ve havasız evlere bile istenen yüksek kiraları gören aileler, çocuklarını buralara emanet etmek istemiyor. Gençler, yüksek kiraları ödemek için ek iş yaparken diğer yandan da öğrencinin yaşam tarzına karışabileceğini düşünen ev sahiplerinin baskısı altında yaşamak zorunda kalıyor.” dedi.

Gökçen, “Kiraların kontrolsüz yükselmesine karşı öğrencileri ve gençleri destekleyebilecek çok net bir çözüm var: 20 yıldır üniversite sayısı ve kontenjanları kat kat artmış olmasına rağmen yetersizliği ortada olan yurtların sayısını artırmak ve burslarla karşılanabilecek ucuzluğa çekmek. Yurtların internet, sıcak su, temizlik ve sağlıklı yemek sorunlarını çözmek.” ifadelerini kullandı.

Gökçen, KYK yurduna ya da özel yurtlara parası yetmeyen ve KYK yurdu çıkmayan öğrencilerin okulu bırakmayı düşündüğünü hatırlatarak şunları söyledi: “Bu ülkenin nitelikli ve hayal kuran gençleri sırf hükümetin yetersizliği yüzünden okulu donduruyor, hatta okumaktan vazgeçecek noktaya geliyor. Birilerinin önüne dökülen sonsuz imkanlar, diğerlerinin en temel haklardan biri olan barınma hakkına bile erişemiyor olması; bu eşitsizlik yüzünden gençlerin gözlerindeki umut ışığı sönüyor. Devleti yönetenler, sizler, sırf siz onlara yurt sağlamıyorsunuz diye göz göre göre okumaktan vazgeçen gençleri sadece izliyorsunuz.”

Gökçen, “Eğitimde fırsat eşitsizliğinin çözümü faizli kredi değil burs; ucuza yurt veya yaşanabilir ev, öğrenciye ucuza ulaşım ve kapsamlı kütüphanelerden geçiyor. Bu konulardan en azından biri hakkında en ufak bir çalışma yapıldığını 20 yıldır gördünüz mü? Cumhuriyet Halk Partisi’nin dostlarla iktidarında bu sorunlar öncelikli olarak görülüp çözülecek, bütçe gençlere harcanacak. Bahane değil iş üreteceğiz, çünkü bu ülkenin gençlerinin burada hayal kurabilmesi önceliğimiz olacak. Özellikle yurt sorununu 1 yıl içinde tamamen çözeceğiz, bu utanca son vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!