Gitmeyen Göbeğinizle Artık Vedalaşın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gitmeyen Göbeğinizle Artık Vedalaşın!
Kilo verme sürecinde her yaştan insanın en çok zorlandığı nokta bölgesel zayıflamadır. Bu bölgesel problemlerin başında da göbek ve karın çevresindeki yağlanma sorunu gelir. Özellikle göbek yağlarından kurtulmak için kişilerin ekstra çaba sarf etmesi gerekir. İşte göbek yağlarından kurtulmanın yolları......

Kadınlar yaz mevsimi gelip tatil sezonu açılınca kabusa dönüşen bölgesel fazlalıklardan kurtulmak için kişiye özel hazırlanan beslenme programlarına ek olarak düzenli egzersiz ve yürüyüş yapmalarıdır. Yapılan onca egzersize, yürüyüşe, diyete rağmen gitmeyen göbeklerle vedalaşmak için uygulanan bazı kürler de hayat kurtarıcı etkiye sahiptir. Diyetisyen Mehtap Yakut, oldukça pratik tüyolar vererek göbekle vedalaşmanın yollarını anlattı.

GÖBEK YAĞLARINDAN KURTULMANIN FORMÜLÜ

Göbek yağlarından kurtulmak isteyen bireylerin öncelikle gün içinde en az 10.000 adım atması gerekiyor. Çünkü bol bol yürümek göbek eritmenin ilk adımıdır. Bahane üretmekten vazgeçmelisiniz. Tekrar tekrar vurgulamak gerekir ki, hiçbir şey yürüyüş yapmaya engel değildir. Özellikle de 'Bugün çok yorgunum' ya da 'Sonra yürürüm' gibi bahaneler olmamalıdır.

Bir diğer önemli nokta ise bol bol su içmek. Gün içinde en az 3-3.5 litre su içmek, göbek eritme yolunda oldukça faydalı olacaktır. Suyun içine aromasını vermesi için limon dilimleri, salatalık, maydanoz, ananas, nane gibi sebze meyveleri de eklemek tüketimini daha keyifli hale getirecektir.

Egzersiz yapmak kadar beslenmede büyük rol sahibidir. Öğünlerinizde proteine mutlaka yer açmanız gerekiyor. Diyet listeleriniz ve günlük beslenme programlarınıza yumurta, peynir, et, balık gibi besinleri aksatmadan eklemeli, yeterli oranda tüketmelisiniz. En çok uzak durmanız gereken besinler ise kesinlikle hamur işleri, çikolatalar, abur cuburlardır. Bunları hemen yasaklı besinler listenize ekleyin ve tüketmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Öğün atlamamak da göbekten kurtulma yolunda önemli bir basamak. Az az ama sık sık beslenmeye özen göstermeniz şart.

YAĞ YAKIMINIZI HIZLANDIRIN

Bölgesel yağlanmadan özellikle karın bölgesinden şikayetçiyseniz yağ yakıcı detoks tariflerini de günlük beslenme programınıza dahil edebilirsiniz. Sakın es geçmeyin. Hem yağ yakımınızı hızlandıracak hem de göbeğinizle vedalaşmanızı kolaylaştıracaktır. Açlığınızı bastıracak tarifleri evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Ayrıca tek tip beslenme tarzından mutlaka uzak durmalı, sağlıklı beslenmeye uygun bir şekilde öğünlerinizi çeşitlerini artırmalısınız.

Abone ol

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
‘Doğal afet’ denilen sel göz göre göre can almışÖnceki Haber

‘Doğal afet’ denilen sel göz göre göre c...

Caner Erkin'i ikna etti!Sonraki Haber

Caner Erkin'i ikna etti!

Yorum Yazın