Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

GGF’den Gazeteciler Günü Açıklaması

GGF’den Gazeteciler Günü Açıklaması
Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik, “Türk Basın Tarihine '9 Patron olayı' olarak geçen, 60 yıl önce basın çalışanlarının kararlı, cesaretli mücadelelerinin zaferi olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü veya bayramının emekçilerini saygı ve minnetle anmadan geçmenin haksızlık olacağını belirtti.

Özgür ve çok sesli bir medya ortamının, şeffaf yönetim, açık toplum ve bilgi edinme hakkının en önemli dayanağı, iletişimin hızla küreselleştiği günümüzde insanlığın geleceği bakımından ve demokratik hakların korunmasının teminatı olduğuna ve toplumların geleceğine ışık tutacağı düşüncesini taşıdığını vurgulayan Çelik şu ifadeleri kullandı: "Farklı görüş ve düşünceleri gerçek  bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının; toplumun bilinçlenmesinde ve güçlenmesinde önemli bir unsur, demokratik sistemin gelişmesinde ve dolayısıyla da barış ve güven ortamının sağlam temeller üzerine oturtulmasında önemli bir etken ve ülkelerin gelişmişlikleri ile  doğru orantılı olduğunu gözlemlemek mümkündür.

60 yıl önce gazetecilerin, yüreklerini ortaya koyarak, patronlara karşı kazandıkları demokratik hakların, 12 Eylül darbesi ile başlayıp günümüze kadar gelen baskı, yıldırma  ve sindirme politikalarıyla adım adım geri alınmak istendiğini görüyoruz.

Bazen şantaj bazen de aşırı yandaş tutumları ile kurumları rahatsız eden, gerçek gazetelerin manevi değerlerine ve maddi  durumuna zarar veren, merdiven altı internet siteleri ile amacının dışına çıkan gazetelerden kurtulmanın yolu yeni yasal düzenlemelerle odalaşma yolunun açılması beklentisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Temmuz 2019 istatistiklerine göre, 11 bin 157 gazeteci işsiz kaldı. Son beş yılda basın kartı iptal edilen gazeteci sayısı 3 bin 804 ve 70 dolayında gazeteci ve medya çalışanı cezaevinde yatıyor.

İktidarların kendi medyalarını oluşturma çabası, havuz medyası ve yandaş medya anlayışı, yalaka bir yazar ve medya silahşöru yaratmıştır. Bu şartlar altında görev yapmanın her gün biraz daha zorlaştığına tanık olmak biz gazetecileri üzmekle birlikte, özgür, baskısız ve demokratik haklarımıza tam anlamı kavuşacağımız umudunu kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz..

Düşüncelerinden ve yazılarından dolayı gazetecilerin tutuklanmadığı, ötekileştirilmediği, gazetecilerin işsiz kalmadığı, düşünce hürriyetinin, demokratik hakların evrensel değerlerde yer bulduğu  bir ülke ve dünya dileklerimle, meslektaşlarımın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı'nı kutluyorum. Bu bayramı bize hediye edenlere minnettarız.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!