Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Gaziantep’te Metaverse Konuşuldu

Gaziantep’te Metaverse Konuşuldu
Akıllı Kent Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden Metaverse Dünyasına İlk Adım” konulu toplantı Büyükşehir Gezegen Evi’nde yapıldı.

Akıllı Kent Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden Metaverse Dünyasına İlk Adım” konulu toplantı Büyükşehir Gezegen Evi’nde yapıldı.

Toplantıda siber toplumsal bir düzen olan metaverse evreni için Gaziantep’te atılacak adımlar konuşularak, kentin izleyeceği yol haritası ele alındı.

Yaptığı konuşmada Atıf Ünaldı interneti ilk anlattıkları dönemde yaşadıkları sıkıntılara rağmen Türkiye’de gelişimini sağlamak amacıyla ne kadar çaba sarf ettiklerini anlattı. Metaverse’ün tek VR platformu olmadığını ancak çaba sarfetme açısından önemli olduğunu bildirdi. Geçmiş deneyimlerinden yola çıkarak Başkan Şahin’in bu sanal evren konusundaki çabasını ve öngörülerini takdir etti. Programda gençlerin sorularını yanıtlayan Ünaldı, genç fikirlerin topluma yöne verecek en büyük etkenlerden biri olduğuna değindi.

Bu kapsamda Zeugma Dionysos Evi’nin 3 boyutlu tasarımının metaverse evrenine eklendiği bu sanal dünyaya yönelik çalışmayı, şehirdeki binalar ve yapılar başta olmak üzere online toplantılar ve online oyuncu avatarlarının etkileşime geçebileceği mobil uygulamaların takip edeceği belirtildi. Metaverse evreninin bir şehir planlaması olduğunun altını çizen Başkan Fatma Şahin, Metaverse, yeni bir fırsat, yeni bir tanıtımdır. Bugün, bu sanal evren için çok önemli bir başlangıç yaptık. Gaziantep’in 5 antik kenti, müzeleri, hanları, 100 coğrafi işareti ve bilim merkezi metaverse ile buluşuyor.” dedi.

Bilişim hukukçusu Gökhan Ahi ise metaverse evreninin sanatsal, eğitimsel bir deneyim olduğunu ifade ederek, genel olarak metaversenin yanlış anlaşıldığını dile getirdi. Ahi, “Metaverse bir vizyon. Biz bugün metaverseyi yanlış tanıyoruz. Çünkü hala basında veya magazinde arsa satılan ya da yatırım yapılan bir yer gibi görünüyor. Aslında bu işin temeli, tamamen büyük bir vizyondan oluşuyor. Yani sadece birkaç başlıkla sınırlı değil. NFT ve Block Chain bu sanal evrenin altyapılarında bulunuyor. Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik de keza öyle. Bu oluşumun içerisinde çeşitli paydaşlar var. Mühendislik alanları var. Yazılımcılar ve hukukçular var.
Dolayısıyla çok katmanlı ve çok paydaşlı bir vizyon. ifadelerine yer verdi.
Hibya Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!