Çanakkale
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Gaziantep Kalyon Stadı'nda yoğun mesai başlıyor

Gaziantep Kalyon Stadı'nda yoğun mesai başlıyor
Gaziantep Kalyon Stadı'nda yoğun mesai başlıyor

İlk kez 15 Ocak 2017 tarihindeki Gaziantepspor-Antalyaspor müsabakasıyla kapılarını sporseverlere açan 35 bin kişilik stadyum, o günden bu yana çok sayıda organizasyona ev sahipliği yaptı.

Gaziantepspor'un küme düştüğü maçların oynandığı, Gaziantep FK'nin şampiyonluk yaşadığı ve ilk Süper Lig karşılaşmasına çıktığı stat, şimdilerde ise yeni müsabakalar için hazır halde tutuluyor.

Yeni sezonda yoğun bir maç trafiğinin beklendiği stadyum, daha önceki yıllarda olduğu gibi Gaziantep FK'nin maçlarına bu yıl da ev sahipliği yapmaya devam edecek.

İLK MAÇ SON ŞAMPİYONLAR ARASINDA

Gaziantep ekibinin sezonu Galatasaray deplasmanında açacağı ligde, Kalyon Stadı ilk hafta farklı bir heyecana sahne olacak.

Ligin ilk haftasında Hatayspor ile Medipol Başakşehir arasında oynanacak karşılaşma 12 Eylül Pazartesi günü saat 20.00'da gerçekleştirilecek.

Bu karşılaşmayla geçen sezonun Süper Lig şampiyonu ile TFF 1. Lig şampiyonu karşı karşıya gelecek.

Hatayspor'un yeni stadının tamamlanmamış olması ve eski stadında da eksikliklerin bulunması nedeniyle karşılaşmanın Gaziantep'e alındığı öğrenilirken, Hatay ekibinin bir kaç maçını daha Gaziantep'te oynayabileceği bildirildi.

EKİM AYINDA MİLLİ HEYECAN

Gaziantep, ekim ayında milli maça ev sahipliği yapacak.

UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'ta Türkiye ile Sırbistan arasında 14 Ekim'de yapılacak milli maç, Kalyon Stadı'nda gerçekleştirilecek.

Milli maç öncesinde kentteki heyecanı yansıtmak için bazı organizasyonların planlandığı ve kentin Türk bayraklarıyla süsleneceği de aktarıldı.

KADINLAR ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARI OYNANACAK

Türkiye Kadınlar 1. Futbol Ligi'nde mücadele eden Gaziantep ALG Spor, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olabilmek için çaba gösterecek.

Henüz maç takvimi kesinleşmese de ekim ayında Şampiyonlar Ligi'nin başlaması planlanıyor. Gaziantep ALG Spor, bu organizasyonun karşılaşmalarında Kalyon Stadı'nı kullanacak.

ÖZBAY: UEFA YETKİLİLERİ KÜÇÜK DÜZENLEMELER İSTEDİ

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, AA muhabirine, Kalyon Stadı'nda yoğun bir maç sezonunun kendilerini beklediğini söyledi.

Milli maç dolayısıyla UEFA yetkililerinin önceki günlerde gelip stadyumda incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Özbay, şunları kaydeti:

"UEFA yetkilileri, stadyumumuzda küçük düzenlemeler istedi. Biz de bu düzenlemeleri gerçekleştirmek için Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu'nun da destekleriyle çalışmalara başladık. Milli maç öncesinde tüm bunları tamamlayacağız. Böylelikle UEFA standartlarında 4. grupta yer alan bir stadyum olacak. Tüm organizasyonlara sorunsuz şekilde ev sahipliği yapacağız. Kentimizde daha fazla milli takımı ağırlayabilir hale geleceğiz."

GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİRöportajlar, insan hikayeleri, belgeseller… Binlercesi YouTube kanalımızda.Habertürk Whatsapp Hattı

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!GÖNDER Son dakika haberler, köşe yazılar, ekonomi, magazin, siyaset, spor gündeminin tek adresi HaberTurk.com; HaberTurk.com haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, haberler izinsiz olarak kopyalanamaz ve başka yerde yayınlanamaz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!