Çanakkale
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Fx Piyasalar

Fx Piyasalar
Zayıf risk algısı bu sabah da devam ediyor. Ukrayna - Rusya arasındaki savaş ile birlikte enerji ve emtia fiyatlarındaki sert yükselişlerin ekonomileri olumsuz etkileyebileceği ve enflasyonda daha kötü rakamların görülebileceği endişeleri piyasalar üzerinde baskı yaratıyor. Enerji ve emtia fiyatlarındaki yükseliş bu sabah da sürerken, borsalarda satıcılı.

USD/TRY: Zayıf risk algısı bu sabah da devam ediyor. Ukrayna - Rusya arasındaki savaş ile birlikte enerji ve emtia fiyatlarındaki sert yükselişlerin ekonomileri olumsuz etkileyebileceği ve enflasyonda daha kötü rakamların görülebileceği endişeleri piyasalar üzerinde baskı yaratıyor. Enerji ve emtia fiyatlarındaki yükseliş bu sabah da sürerken, borsalarda satıcılı. Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de genel olarak zayıf. Bu arada Ukrayna - Rusya arasındaki üçüncü tur müzakerelerinden somut bir sonuç çıkmazken, Rus petrolünün ithalatını yasaklanmasına yönelik haber akışı yakından izlenecek. Jeopolitik gerginliğin yüksek seyrettiği ortamda hem petrol fiyatlarındaki sert yükseliş hem de turizm tarafında yüksek beklentilerin riske girmesi de TL tarafında etkisini hissettirmekte. Ülke risk primimizin (5 yıllık CDS) 700 seviyesinin üzerine çıkması da riskin derecesini göstermekte. Bu kapsamda, yurtdışı gelişmelere paralel olarak kurda yükseliş eğilimi sürebilir. Sıralı dirençler 14,58 ve 14,66 seviyelerinde. Öte yandan olası düşüşlerde, 14,38 ve 14,25 sıralı destekler olarak izlenebilir. Bugün veri gündemi açısından sakin bir gün.


EUR/USD: Rus petrolünün ithalatını yasaklanmasına yönelik yaptırım söylentilerinin ardından zayıf risk iştahı devam ediyor. Dünyada ise Rusyanın sağladığı arzı karşılayacak üretim kapasitesi bulunmadığı haberiyle birlikte petrolde yukarı yönlü eğilim sürerken, bazı emtialarda da sert yükselişler gözleniyor. Bu fiyatlamalar da yüksek enflasyon ve düşük büyüme görünümüne işaret eden stagflasyon endişelerini gündeme taşıdı. Şu aşamada mevcut gelişmelerden Avro olumsuz etkilenmeye devam edebilir ve paritedeki baskı da sürebilir. Bu kapsamda, paritenin 1,0920 direncinin altında kalarak 1,0805 ardından 1,0765 desteklerine kadar geri çekilebileceğini düşünüyoruz.

XAU/USD: Jeopolitik gerginliğin devam ettiği ortamda; petrol, doğal gaz, nikel ve buğday başta olmak üzere emtia fiyatlarındaki yükselişin sürmesi, piyasa katılımcılarının yüksek enflasyon ve düşük büyüme görünümüne işaret eden stagflasyon endişelerini daha yoğun konuşmaya başlamasına yol açtı. Bu da, değerli madeninin tekrar 2.000 seviyesinin üzerine çıkmasını sağlamış gözüküyor. Belirsizliklerin sürmesi, enerji ve emtiarda yukarı yönlü risklerin gündemde kalmasını sağlayabilir ki bu da Ons Altının 2.000 seviyesinin üzerinde tutunmasını destekleyebilir. Bu seviyenin üzerindeki bir kalıcılıkta 2.055 hedef olarak izlenebilir. Ara direnç ise 2.030 bölgesinde. Diğer yandan, 2.000 seviyesinin altında 1.981 tepki gelebilecek destek olarak takip edilebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!