Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Evde bakılabilen en akıllı köpek cinsleri sıralaması.

Evde bakılabilen en akıllı köpek cinsleri sıralaması.
Köpeklerin ne kadar sadık ve yardımsever olabileceği düşünüldüğünde bu kesinlikle doğrudur. Köpekleri gerçekten sevdiğinizde, sizin yalnız ...

Köpeklerin ne kadar sadık ve yardımsever olabileceği düşünüldüğünde bu kesinlikle doğrudur. Köpekleri gerçekten sevdiğinizde, sizin yalnız olduğunuzda size eşlik eder ve ihtiyacınız olduğunda size güvenlik sağlarlar. Köpeklerin en iyi yanı ise, insanların aksine şikayet etmezler ve nankör olmazlar. İşte sahip olabileceğiniz köpek ırkları...



1. BEARDED COLLİE

Bearded Collie, koyun ve sığır gütmek için harika bir köpek olarak bilinir. En kötü hava koşullarında bile bu işi çok iyi yapıyorlar. Çok zeki köpekler olarak bilinirler ve itaatleri ve sadakatleri onları eğitmeyi çok kolaylaştırır. Bazen bu köpekler yaramaz olabilir ve çok fazla oynarlar, bu da onu bir aile ortamı için harika yapan şeydir. Bearded Collie'nin en iyi davranışında kalması için çok sık egzersiz yapması ve mümkün olduğunca çok dikkat çekmesi gerekir.



2. COCKER SPANİEL

Cocker Spaniel, şaşırtıcı niteliklere sahip başka bir akıllı köpek türüdür. Bu cinsin genellikle güvenilir ve çok sevecen olduğu söylenir. Çok zekidir ve içinde bulunduğu her ortama kolayca uyum sağlar. Cocker Spaniel köpeklerinin, genellikle sevinç ve hareketlilik göstererek çalışmakta harika oldukları bilinmektedir. Avcılıkta harikadırlar. Bu köpekler kolayca sahiplerine bağlanırlar, bu yüzden çoğu zaman uzakta olduğunuzu biliyorsanız, bu köpeği almamak en iyisidir. Bununla birlikte, evcil hayvan isteyebilecek küçük çocukları olan aileler için harikadır.



3. LABRADOR KÖPEĞİ

Labrador Retriever, çocukların yanında ne kadar harika olduğu için bir başka popüler türdür. Bu köpekleri aldığınızda, etraflarındaki diğer hayvanlara karşı bile ne kadar sevecen ve arkadaş canlısı olduklarını hemen fark edeceksiniz. Bunun dışında naziktirler ve yüksek düzeyde sabır gösterirler. Labrador Retriever, Labrador bir işçi sınıfı köpeği olduğu için genellikle farklı görevler için tercih edilen çok akıllı bir köpektir. Genellikle kurtarma görevlerinde kullanılır ve en iyi yanı, bu köpeği eğitmenin diğer birçok ırka kıyasla çok kolay olmasıdır. Bununla birlikte, bu köpekler aslında sadece diğer insanların yaptıklarını gördüklerini tekrarlayarak kendilerini eğitebilirler.



4. GOLDEN RETRİEVER

Golden Retriever'ın 200'den fazla komutu öğrenebildiği düşünüldüğünde harika bir hafızaya sahip olduğu bilinmektedir. Bu köpekler çok zekidir, bu yüzden birçok insan onları evlerinde ve iş yerlerinde bulundurmayı sever. Her zaman efendilerinin hizmetindedirler, talimat verildiği gibi yapmaya hazırdırlar. Bu nedenle, etraflarındakilerden yeni şeyler öğrenmek için her zaman heyecan duyarlar. Bu köpekler de itaatkardır ve yabancıların yanındayken bile en iyi davranışlarını sürdürürler. Orta büyüklükteki bahçelerde eğlenceli oyunların tadını çıkardıkları için küçük çocukların yanında harikadırlar. Ayrıca avlanma konusunda harikadırlar ve konu avlanan hayvanları bulmaya geldiğinde hassastırlar.



5. YORKSHİRE TERİYERİ

Yorkshire Terrier, zengin bir altın bronzluk ve taban uzunluğu olarak öne çıkan güzel ipeksi bir kürk ile inkar edilemez derecede güzeldir. Aslında insan saçına çok benziyor, bu yüzden büyük şehirlerdeki birçok insan onları çok seviyor. Bu cins aynı zamanda çok bağımsızdır ve etkileyici bir şekilde gözlemcidir. Yorkshire Terrier köpekleri, özellikle yaşlılarla insanlarla etkileşime girmeyi sever. Sahiplerine çok fazla sevgi göstermeyi severler, bu da onları çok sevimli kılar. Ayrıca yeni şeyler öğrenmekten hoşlanırlar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!