Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Et suyu buzdolabında nasıl saklanır? Et suyu buzdolabında kaç gün saklanır?

Et suyu buzdolabında nasıl saklanır? Et suyu buzdolabında kaç gün saklanır?
Kemik suyu faydaları saymakla bitmeyen ve tüm dünyada tüketimine önem verilen kemik suyu tüketilmesi kadar saklama koşulları da önemlidir. Kemik ...

Kemik suyu faydaları saymakla bitmeyen ve tüm dünyada tüketimine önem verilen kemik suyu tüketilmesi kadar saklama koşulları da önemlidir. Kemik suyunda bulunan kolejen vücudumuzun en çok ihtiyaç duyduğu proteini barındırmaktadır. Aminoasit yapısı olduğundan hızlı bir şekilde bozulan kemik suyunu doğru şekilde muhafaza etmeniz gerekir. İşte kemik suyu saklama konusunda bazı püf noktaları:

Son zamanlarda önemi daha çok artan kemik suyu sağlığımız için çok önemli besinler arasında yer alır. Kemik suyu, bağırsak duvarında oluşan delikleri onarır bütün bağırsaklarda oluşan problemlerde çok etkilidir. Kadınların yaşadığı en büyük problemler arasında yer alan selülite ve cilt bakımlarından birebir katkısız içildiğinde çok iyi gelmektedir. Kurban bayramının gelmesiyle birlikte kesilen kurbanlıklardan insanların eline birçok kemik parçaları geçiyor. Sağlığımız açısından yararları saymakla bitmeyen kemikleri atmak yerine yemeklerde kullanabilirsiniz. Yaraların iyileşmesine ve daha birçok şeye iyi gelen et suyunu bozulmadan uzun süre dolapta saklamanın bazı püf noktaları bulunmaktadır. Detaylar haberimizde:

et suyu nasıl saklanır

ET SUYU NASIL SAKLANIR?

- Etlerden ayırdığınız kemikleri kaynattıktan sonra kemik suyunu dikkatli, bir şekilde süzün. Kemik suyunda bulunan kolajen proteinleri yapısının değişmemesi için blendırla çekme işlemi uygulamayın.

kemik suyu bozulmadan nasıl saklanır

- Yaptığınız kemik suyunu çok hızlı bir şekilde soğutmanız gerekir. Geniş bir kaba su doldurun ve içine buz kalıpları atın.

- Daha sonra tencerede olan kemik suyunu direk tencereyle birlikte direk suya koyun.

- Soğuyana kadar arada sıcak olan suyu değiştirerek soğutma işlemine devam edin. Böylece oda sıcaklığına gelen kemik suyu herhangi bir bakteri ya da bozulma görülmez.

et suyu nasıl saklanır

- Soğuttuğunuz kemik suyunu marketlerde almış olduğunuz buz poşetlerine ya da kağıt bardaklara dökerek porsiyonları ayırın.

- Bardaklara bölüştürmüş olduğunuz kemik suyunu derin dondurucuda '- 18, -21' derecenin altında saklanması gerekir. Bardağa yerleştirdiğiniz kemik suyunun üstlerini kapatmayı unutmayın.

kemik suyu nasıl saklanır

- Kaynattığınız kemik suyunu buzdolabında yaklaşık 3-4 ay muhafaza edebilirsiniz. Bütün yemeklerin içine katabileceğiniz kemik suyunu kullanacağınız zaman biraz dışarıda çözdürüp sonra kullanmanız daha doğru olur.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!