Çanakkale
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Eşrefpaşalılar Nerede Çekildi?

Eşrefpaşalılar Nerede Çekildi?
Eşrefpaşalılar, Hüdaverdi Yavuz’un yönetmenliğini yaptığı, 100 dakikalık uzun metrajlı sinema filmidir. Yapımcısı Yusuf Kulaksız olan filmin senaristi ise Burak Tarık’tır. Medya Vizyon tarafından dağıtıcılığı yapılan film, 2010 yapımıdır. 5 Mart 2010 tarihinde ise gösterime girmiştir....

Gösterime girdikten sonra binlerce seyirci tarafından izlenen bir film olma niteliğine sahiptir.

Eşrefpaşalılar filminde, Davut karakterini Turgay Tanülkü, Hoca karakterini Sinan Albayrak, Nusret karakterini Burak Tarık, Duygu karakterini Deniz Özpınar canlandırdı.

Bunun yanında Ali Yaylı Skoda karakterine, Sermin Hürmeriç Madam Eleni karakterine, Savaş Bayındır Memduh karakterine ve Serkan Öztürk de Kamuran karakterine hayat verdi.

Burak Tarık’ın tecrübelerine dayanarak yazdığı bir tiyatro oyunu, Ankara’da Ankara Sanat Evi bünyesinde 3 yıl boyunca sergilenerek büyük ilgi toplamıştı. Bu ilgi üzerine Burak Tarık, bu tiyatro oyununu bir sinema senaryosuna dönüştürerek Eşrefpaşalılar filmini yazdı.

Film, cemaat filmi olduğu gerekçesiyle epey eleştirildi. Filmde yer alan baş karakterin Fethullah Gülen olduğu iddia edildi. Aynı zamanda teşekkür listesinin en başında “O’na” yazması ve filmi izleyenlerden birçoğunun cemaatle ilişkisinin bulunması da bu kanıyı güçlendiren nedenlerden bir tanesidir.

Eşrefpaşalılar Filminin Konusu Nedir?

İzmir’in Eşrefpaşa semti, kabadayılarıyla ünlü olarak bilinmektedir. Bu semtte yaşayan bir grup insan İstanbul’a göç ederek orada yaşamaya başlarlar ancak kanunsuz yaşam tarzlarını burada da sürdürürler.

Bir gün, bu tarz insanların illegal işlerle uğraştıkları bir mahallenin yıllardır kullanılmayan camisine yeni bir imam gönderilir. Bu mahallede, uyuşturucu ticareti, silahlı çatışmalar, darp ve hırsızlık gibi birçok olay yaşanmaktadır.

İzmir’den göç eden iki dosttan biri olan Davut bir kahvehane işletmekte, Tayyar ise mafya liderliği yapmaktadır.

Bu iki arkadaş gençliklerinde Madam Eleni adındaki güzel bir kadına aşık olmuşlardır ve kadın daha sonra Tayyar ile evlenmiştir. Çiftin bir de kızları olmuştur.

Tayyar, karısının Davut’a hala aşık olduğunu öğrendiği zaman kızıyla birlikte karısını terk etmiştir.

Bu sırada Tayyar, Davut’un hapisten yeni salınan evlatlığı Nusret’i manipüle ederek Davut’tan intikam almanın da peşindedir. Nusret ise sevdiği kadın ile para ve güç kazanma arzusu arasında bocalayan bir karakterdir.

Bu noktada, mahalleye atanan yeni imam olayların gidişatını değiştirecek farklılıklar yaratır. Yerel mafyayla uğraşan imam, bir yandan da diğer insanların kalplerini kazanmak ve düşüncelerini kendi anlayışına göre şekillendirmek istemekte ve bunun için mücadele göstermektedir.

Eşrefpaşalılar Filmi Nerede Çekildi?

Eşrefpaşa, İzmir’in kabadayıları ile bilinen bir semtidir. Bu insanları konu alan Eşrefpaşalılar nerede çekildi: Filmin tamamı İstanbul’da çekilmiştir. İstanbul’un Ayvansaray, Eyüp ve Balat semtlerinde gerçekleşen çekimlerde Zalmahmutpaşa Külliytesi (Eyüp’te), Ayvansaray’da çeşitli gece kulüpleri, Cankurtaran civarındaki terk edilmiş binalar mekan olarak kullanıldı.

Filmin çekimlerinin çoğunun yapıldığı bu üç semt de İstanbul’un Fatih ilçesine bağlıdır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!