Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Erzincan protokolünden 13 Mart Deprem Mesajı

Erzincan protokolünden 13 Mart Deprem Mesajı
Erzincan Valisi Mehmet Makas ile AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 13 Mart 1992 Erzincan Depreminin 29. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Erzincan Valisi Mehmet Makas mesajında: “653 vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan 13 Mart 1992 Erzincan depremi, şehrimizin 1939 depreminden sonra yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Depremde kaybettiklerimizi andığımız gün olan 13 Mart, aynı zamanda bizlerin deprem konusunda da çıkarmamız gereken dersleri tekrar hatırlamamız gereken en önemli tarihlerden biridir. İlimiz, ülkemizde depremlerin en çok görüldüğü Kuzey Anadolu Fay Hattında, 1. derece deprem kuşağı üzerinde yer almaktadır. Deprem bölgesinde bulunan ilimizde, olası deprem felaketlerini en az hasarla atlatmak, deprem konusunda bilgilenmek ve deprem gerçeğine hazırlıklı olmakla mümkündür. Depremin hasarlarını; felaketten sonra sergilenen dayanışma ile değil, depremden önce alınacak tedbirler ile azaltılabilineceğini unutmamak gerekir. Hepimizin, geçmişteki acı tecrübeleri unutmadan, üzerine düşeni yerine getirmesi, yaşanan bu acılardan ders çıkartması gerekir. Bizler önlemlerimizi her an deprem olacakmış gibi almalı; oturduğumuz ve çalıştığımız binaların dayanıklılığından, evimizdeki ve işyerlerimizdeki eşyalarımızın olası bir felakete karşı can güvenliğimizi tehlikeye atacak bir konumda olmamasına kadar birçok tedbiri almamız gerekir" dedi.

Afetlere, özellikle de depreme karşı hazırlıklı bir toplum haline gelebilmek için 2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlendiğini hatırlatan Makas, tüm illerde "Afet Eğitim Seferberliği" başlatıldığını kaydederken, "Bu kapsamda ilimizde de Valiliğimiz İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımıza; afet öncesi, afet anı ve afet sonrasında yapılması gerekenler hakkında gerekli bilgilendirmeler “Afet Bilinci Eğitimi” ile verilmektedir. Bugüne kadar 12.843 kişiye bu eğitim verilmiş, yılsonuna kadar 156.963 kişiye bu eğitimin verilmesi planlanmıştır. Ayrıca ilimizin afet risklerini belirleyecek, belirlediğimiz riskleri analiz edecek, böylece etkilerini görerek bu tehlikelerin vereceği zararları önlemek amacıyla neler yapılması, hangi eylemlerin uygulanması gerektiğini belirleyeceğimiz İl Risk Azaltma Planının (İRAP) birinci modülü tamamlanmış, diğer modüller üzerinde ki çalışmalar titizlikle devam etmektedir. Şehrimizin İl Afet Müdahale Planı hazırlanmış olup, bu plan ile herhangi bir afet anında kimin ne yapacağı ve müdahalenin nasıl bir organizasyon içinde yapılacağı şimdiden belirlenmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, 13 Mart Erzincan depreminin 29’ uncu yıldönümünde böyle bir acının ne ilimizde ne ülkemizde ne de dünyanın herhangi bir yerinde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 13 Mart 1992 Erzincan Depremi'nin 29. yıl dönümü dolayısıyla yayımladıkları anma mesajında, “Özellikle 1939 Büyük Erzincan Depremi ve 1992 Erzincan Depremi şehitlerini rahmetle yâd ediyoruz. Depremlerin yıl dönümleri ağıt ve yas günleri olmamalı, bu günleri hatırlayarak kendimize çeki düzen vermemiz için birer vesile olmalıdır.  13 Mart depreminden sonra yapılan yapılaşma kontrolleri, sivil savunma organizasyonları, arama kurtarma teşkilatları ile ilimiz Türkiye’de depreme en hazırlıklı ildir. Yapılarımız Türkiye’de depreme en dayanıklı yapılardır. Buradan Erzincanlı hemşerilerimize sesleniyoruz. Deprem sigortalarında lütfen gerekli ciddiyeti gösteriniz.Bu şehri bir daha yerle bir görmek istemiyoruz. Belki deprem kaderimizdir ama nice canları toprağa vermek asla ve kata kaderimiz değildir. Modern Erzincan’ını birlikte kuralım. Deprem şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyor hepinizi saygıyla selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.



Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!