Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Elinizi Safranbolu’dan Çekin

Elinizi Safranbolu’dan Çekin
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’daki doğal sit alanlarının yapılaşma tehdidi ile karşı karşıya olduğunu bildirdi.

“İstanbul’a ihanet ettiniz, Safranbolu’ya ihanetten vazgeçin”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’daki doğal sit alanlarının yapılaşma tehdidi ile karşı karşıya olduğunu bildirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın doğal sit alanlarının derecesini düşürerek imar planı hazırladığını belirten Torun, “Plan hayata geçerse doğal alanlar ranta açılacak. İstanbul’a ihaneti yıllar sonra itiraf edenleri uyarıyoruz: Safranbolu’ya ihanet etmeyin. Dünya mirası ilçemizden rant elinizi çekin” dedi.Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, yazılı açıklamasında, şu değerlendirmelerde bulundu:

Yapılaşma tehdidi

“Turizm şehrimiz Safranbolu, ne yazık ki iktidarın yapılaşma tehdidi ile karşı karşıyadır. İlçemizdeki doğal sit alanlarını imara açma girişimi son olarak 2010 yılında tepkiler üzerine iptal edilmişti. Ancak yaşanan süreçten ders almayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, aynı bölgelerin doğal sit alanı statülerini düşürerek, yeni imar planı hazırladı. Bakanlık, plana gelen itirazlara şu ana kadar kayıtsız kaldı.

Avm yapılabilecek 

İmar planı kapsamında; tarihi Gümüş Tümülüs’ün etrafı ‘rekreasyon’ alanı olarak ilan ediliyor. Bazı bölgeler, ‘ticari alan’ bazı bölgeler ise ‘konut alanı’ olarak belirleniyor. Özellikle ticari alan ilan edilen yerlerde alışveriş merkezlerinin yapılmasına dahi imkân tanınıyor.

Doğal alanlar ranta açılacak 

İmar planının hayata geçmesi halinde, 1994’te UNESCO Dünya Miras Alanı ilan edilen Safranbolu’muzun doğal alanları açıkça ranta açılacaktır. Gözümüz gibi korumamız gereken doğal alanları yapılaşmaya açmak, hem Safranbolu’ya hem de çocuklarımızın geleceğine kötülük yapmaktır.

İhanet etmeyin, vazgeçin

İstanbul’a ihaneti yıllar sonra itiraf edenleri uyarıyoruz: Safranbolu’ya ihanet etmeyin. Safranbolu’nun doğasına, tarihine ve turizmine bir hançer gibi saplanacak bu imar planından vazgeçin. Dünya mirası ilçemizden rant elinizi çekin. Vicdan sahibi bürokratlara da sesleniyoruz: İktidarın yeni bir ihanetine ortak olmayın. Bir doğal alan gördüğünde inşaat hayali kuran bu iktidardan artık bu ülkeye fayda yoktur. Vatandaşlarımıza sözümüzdür: İlk seçimlerde iktidar olacağız ve Safranbolu’muzu da gözünü rant bürüyen bu iktidardan kurtaracağız.”


Hibya Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!