Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Eğitime büyük destek

Eğitime büyük destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, maddi imkansızlıklar içerisindeki tüm hanelerin eğitim gören çocuklarının yanında olacaklarını, eğitim ve sosyal destekler için 17,6 milyon liralık kaynak ayırdıklarını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, maddi imkansızlıklar içerisindeki tüm hanelerin eğitim gören çocuklarının yanında olacaklarını, eğitim ve sosyal destekler için 17,6 milyon liralık kaynak ayırdıklarını söyledi.

İZMİR (Anayurt) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer pandemi koşullarında başlayan 2020-2021 eğitim-öğretim yılında yapılacak çalışmaları basın toplantısıyla açıkladı. Soyer, maddi imkansızlıklar içerisindeki tüm hanelerin eğitim gören çocuklarının yanında olacaklarını, eğitim ve sosyal destekler için 17,6 milyon liralık kaynak ayırdıklarını söyledi. Öte yandan ulaşım önlemleri kapsamında öğrenci binişlerinin yoğun olduğu 44 hatta 100 ilave otobüs koyuldu.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni öğretim yılı başlarken okullara yönelik pandemi önlemleri,  eğitime yönelik destek projelerini ve ulaşım önlemlerini basın toplantısıyla açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndaki toplantıda konuşan Başkan Soyer, tüm dünyayı etkisi altına alan KOVİD 19’un  boyutları itibarıyla insanlık tarihinin gördüğü en büyük salgınlar arasında şimdiden yerini aldığını ve hangi noktada nihayete ereceğinin  de bilinmediğini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ilk vakanın görülmesinden itibaren kriz belediyeciliği uygulamalarıyla kentimiz ölçeğinde bu olumsuz etkileri azaltmak, yaraları sarmak, imkanlarımız ölçüsünde işini, gelirini kaybedenlere destek olmak için çalıştık. İzmirli hemşerilerimizle birlikte ilk günden bu yana hep dayanışma ruhunu canlı tutmaya gayret gösterdik. Hep beraber tarihe geçecek bir yardımlaşma ve dayanışma sergiledik. Bugünden itibaren yeni bir dönem başlıyor. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı pandemi koşullarında kısmen okullarda, kısmen uzaktan eğitim yöntemiyle start alıyor. Haziran’dan bu yana atılan normalleşme adımlarının en önemlisi belki de bu olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz de kentimizde bu süreci kolaylaştırmak, velilere, eğitimcilere, okullara ekonomik ve yasal imkanlarımız ölçüsünde destek olmak için bir dizi çalışma hazırlığı yaptık” diye konuştu. Başkan Soyer, toplantıda salgından korunmaya yönelik önlemler, eğitime destek, ulaşım önlemleri ve sosyal destekler olmak üzere  dört başlık altında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği hizmetleri ve yapılacak çalışmaları aktardı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!