Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız
2020-2021 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Sivas Belediyesi tarafından Sivas ta ihtiyaç sahibi ailelere yönelik nakdi kırtasiye yardımı başladı.
2020-2021 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Sivas Belediyesi tarafından Sivas'ta ihtiyaç sahibi ailelere yönelik nakdi kırtasiye yardımı başladı.

SİVAS (Anayurt) - 2020-2021 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Sivas Belediyesi tarafından Sivas'ta ihtiyaç sahibi ailelere yönelik nakdi kırtasiye yardımı başladı.

Hayat Ağacı Gıda Bankası vasıtasıyla Sivas'ta ikamet eden çok sayıda ihtiyaç sahibi aileye çeşitli alanlarda yardımlar gerçekleştiriyor.

Konu hakkında Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve Muhtarlar Dernek Başkanı Cemalettin Arslan ortak basın açıklaması yaptı.

Sivas Belediye Başkan Hilmi Bilgin, “2020-2021 Eğitim Öğretim yılının ilk günündeyiz. Dünyayı etkileyen salgın nedeniyle ülkemizde de ilimizde de önce Sağlık anlayışıyla birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığımız hem toplum sağlığı hem çocuklarımızın hem öğretmenlerimizi önceleyerek çocuklarımızın da eğitimini ötelemeyecek şekilde çalışmaya başladı” dedi.

 “UZAKTAN EĞİTİM İÇİN DE DESTEK OLACAĞIZ”

Uzaktan eğitimde sıkıntı çekebilecek aileler ve öğrencilere de destek olmak adına internet paketi bulunan tablet desteğinde de bulunulacağını ifade eden Başkan Bilgin, “İhtiyacı olan öğrencilerimize tabletleri dağıtmaya başlayacağız amacımız Sivas sınırları içerinde öğrencilerimizin maddi imkânsızlıktan dolayı eğitime ulaşamadım mazeretini ortadan kaldırmak. Biz eğitim camiamızın emrindeyiz Sivas'ta 115 bin öğrencimizle ve 10 bin öğretmenimizle birlikte Sivas'ın çocuklarına eğitim alanında fırsat eşitliğini sağlayacak çalışmalarımız devam edecek. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz yeter ki; öğrencilerimiz sağlıklı ortamlarda eğitimlerine devam etsinler, başarılı olsunlar. Milletine devletine hizmet edecek bir birey olarak yetişsinler.” dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”

2020-2021 Eğitim öğretim yılıyla ilgili bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, “Son 16 yıldır belediyeciliğin sadece imar işi olmadığını görüyoruz. Bugün de sosyal belediyeciliğin, gönül belediyeciliğinin örneklerini görüyoruz. Eğitimde bize destek veren Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ne zaman bir sıkıntımız olsa eğitimle ilgili Sayın Başkanımız ve ekibi yardımcı oldular. Ben 115 bin öğrencimiz, 10 bin öğretmenimiz adına Başkanıma şükranlarımı sunuyorum. Gelirken bile beni arayıp belediyenin yaptığı yardımı kıskandığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürlerimiz var.” dedi.

Muhtarlar Dernek Başkanı Cemalettin Arslan da “Sosyal belediyeciliğin yanında Gönül Belediyeciliğinde de bir ilke imza atan Başkanımıza gönülden teşekkür ediyoruz”   şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!