Çanakkale
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

"Durdurdukları 4 metro hattını biz yapacağız"

"Durdurdukları 4 metro hattını biz yapacağız"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metro kredisinin haczedilmesine ilişkin 'Ne yaparlarsa yapsınlar; onların çalışmasını

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metro kredisinin haczedilmesine ilişkin "Ne yaparlarsa yapsınlar; onların çalışmasını durdurduğu 4 büyük metro hattını yapıyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Durdurdukları 4 metro hattını biz yapacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, metro inşaatları için yurt dışından aldığı kredinin öceki dönemden kalan borçlar nedeniyle haczedilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'e konuşan Kılıçdaroğlu, “Ne yaparlarsa yapsınlar; onların çalışmasını durdurduğu 4 büyük metro hattını yapıyoruz, gerekli çalışmaları başladı ve devam edecek” dedi.

Bankanın haczi tek başına değil, tek kişilik Saray hükümetinin talimatıyla yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sanıyorlar ki İmamoğlu'nun elini kolunu bağlayacağız. İmamoğlu gücünü saraydan değil, haktan, İstanbullulardan alıyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu, metro hattı yapımı için alınmış ve tahsis edilmiş bir kredidir, haczedilmemesi lazım. Haciz yazısı bankaya çok önceden gitmiş olmasına rağmen, o paranın gelişini bekliyor. Geldikten sonra da el koyuyor. Ne yaparlarsa yapsınlar; onların çalışmasını durdurduğu 4 büyük metro hattını yapıyoruz, gerekli çalışmaları başladı ve devam edecek. Türkiye'nin itibarı büyük yara alıyor. Bir metronun bitirilmesiyle ilgili uluslararası sözleşmeyle alınan kredinin amacı çerçevesinde kullanılması gerekirken, paranın haczedilerek başka yere aktarılması; uluslararası alanda, mevcut saray yönetimine itibar kaybettirir. Ama tek kişilik Saray hükümetinin itibarla falan bir ilgisi yok. Ne kadar çok savurgan olursan; ne kadar çok uçağın, araban, koruman olursa; ne kadar çok harcarsan itibarın olur.Onun itibardan anladığı bu. Bunun itibar değil, tam tersine itibarsızlık olduğunu vatandaş çok iyi biliyor. İtibarsızlığını pekiştiriyor. Banka haczi tek başına yapmış değil. Tek kişilik Saray hükümetinin talimatıyla yapmıştır. Sanıyorlar ki İmamoğlu'nun elini kolunu bağlayacağız. İmamoğlu gücünü saraydan değil, haktan, İstanbullulardan alıyor."

NE OLMUŞTU?

AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminde (İBB) birçok asfalt ihalesini kazanan MET-GÜN İnşaat’ın avukatları, alacağın tahsili için harekete geçmiş, alınan ihtiyati haciz kararı, İBB’nin banka hesaplarının bulunduğu bankalara gönderilmişti. Büyük bir bölümü bir bankada olan 565 milyon liraya haciz işlemi uygulanmış ve söz konusu para şirket hesabına geçmişti.


Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!