Çanakkale
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Dünyanın en pahalı hurdası S-400’ler

Dünyanın en pahalı hurdası S-400’ler
Henüz kurulum işlemleri gerçekleştirilmeyen S-400 hava savunma sistemlerini TBMM gündemine taşıyan Çakırözer, “S-400’ler dünyanın en pahalı hurdasına dönüştü”
Yukarıya Çık

Henüz montaj harekâtları asıllaştırılmayan S-400 hava korunma sistemlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyan Çakırözer, “S-400’ler dünyanın en pahalı hurdasına dönüştü” dedi

Dünyanın en pahalı hurdası S-400’ler

BİRGÜN/ ANKARA

İktidarın, “Gerekli gereksinim” diyerek aldıkları S-400 hava korunma füze sistemlerinin alımının üzerinden aylar geçmesine karşın aktive edilmemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komiteyi Azası ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, S-400 hava korunma füze sistem tedariki mevzusunda verdiği sual önergesinde Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar’a “Lüzumumuz olduğu için aldıysak o zaman neden kullanmıyoruz? Şayet lüzumumuzu karşılamıyorsa neden 18 milyar TL tüketilerek bu silahlar alındı?” diye sordu.

İktidarın bu mevzudaki söylemeleri ile uygulamalarının paradokslu olduğuna dikkati sürükleyen Çakırözer, “S-400 korunma sistemleri için Cumhurbaşkanı ‘Sevinci değil, gereklilik’, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü 'Geri adım mevzubahisi değil’, Dışişleri Bakanı 'Pakette yakalamak için almadık’, Ulusal Savunma Bakanı ise ‘Nisan, Mayıs’ta aktive olacak’ demişti. Şimdi tüm bu sözler unutuldu, ekonomik bir buhran ile boğuşan ulusun aidatları kullanılıp kullanılmayacağı bile bilinmez bir korunma sistemine aktarıldı. Şayet devlet yetkililerinin söylediği gibi gereklilik ise neden hala pakette bekletiliyor? Şayet kullanmayacak isek, o zaman neden ‘alacağız’ diye dünyayı ayağa kaldırdık? Ve neden ulusal bütçemizden 2.5 milyar dolar verdik? Syosunun yarıyılında işçiye, esnafa, emekliye, muhtaca verilemeyen milyarlarca lira, S-400’lerle dünyanın en kıymetli hurdasına dönüştürülmek üzere” dedi.

TAVİZ OLMAZ

Türkiye’nin orta ve uzun erimli hava korunma sistemi lüzumunu karşılamak için Rusya’dan tedarik edilen S-400’lerin aktive edilmemesinin güvenlik zafiyeti doğuracağını vurgulayan Çakırözer şu değerlendirmeyi yaptı:

“Şayet hava korunma lüzumumuzu S-400 sistemi karşılayabiliyorsa, alınmış sistemin aktive edilmesinin ertelenmesi çok büyük zafiyettir. Güvenlikten taviz bilgilemez. Ama veriliyor. Bu olmaz. Hele hele bunun COVİD salgınıyla mazeretlendirilmesi ise çok daha korkunç bir vaziyet. Ülkemizde ve dünyada salgın var diye Türkiye’ye müteveccih tehditler bitti mi? İçeride ve dışarıda teröre karşı harekâtlar durdu mu? Tankımızı, helikopterimizi, silahımızı artık kullanmıyor muyuz? Mehmetçik askerde nöbet beklemiyor mu? Syosunun yarıyılında tüm askeri faaliyetler sürüyor ama bir tek S400 kurulamıyor! Bu nasıl bahane böyle? Vatandaşların usuyla alay ediyorlar.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!