Çanakkale
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Dünyanın En Farklı Müzelerinden: Kapadokya Saç Müzesi

Dünyanın En Farklı Müzelerinden: Kapadokya Saç Müzesi
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da bulunan ve dünyanın en ilginç müzelerinden olan 'Saç Müzesi' yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde çanak ustası Galip Körükçü'nün 41 yıl önce Fransız kadın turistin saçından bir tutam alarak atölyesinin duvarına asmasıyla başlayan ve ardından atölyeyi ziyarete gelenlerin bir alışkanlık haline getirdiği bu gelenek, dünyanın en ilginç müzeleri listesine Saç Müzesi'ni kazandırdı.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da bulunan ve dünyanın en ilginç müzelerinden olan "Saç Müzesi" yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Avanos ilçesinde, çanak ustası Galip Körükçü'nün, 1979 yılında atölyesini ziyaret eden Fransız bir kadın turistin saçından bir tutam keserek duvara asmasıyla başlayan ve ardından buraya gelenlerin bir alışkanlık haline getirdiği gelenek ortaya bu ilginç müzeyi çıkardı.

Binlerce kadının saç örneği olan müze, 1998 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na da girdi.

Gelen ziyaretçiler saçlarıyla beraber isim ve iletişim bilgilerini de kağıda yazıp bırakıyor ve her sene 10 kadına bir haftalık Kapadokya tatili hediye ediliyor.

Çanak ustası Galip Körükçü, müzeyle ilgili şunları söyledi:

"1979 yılında Fransız bir kızla tanıştık, ülkesine dönerken saçları çok güzel olduğu için bir parçasını istedim. Bir kağıdın üzerine adını ve adresini yazdıktan sonra atölyenin duvarına astı. Daha sonra bu saç bir başka bayan turistin ilgini çekti. O da bir tutam saçını bıraktı. Sonrasında buraya gelen başka kadın turistlerden de saç almaya başladık ve bu hale geldi.Müzemiz, 1998 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Onun saçı çok güzel olduğu için almıştım ama böyle müzeye dönüşeceği hiç aklıma gelmezdi. Saçlar burada çoğalmaya başlayınca çekiliş yapmaya başladım. Rastgele bir saçı seçip, üzerinde adı ve iletişim bilgileri yazan kişilerle irtibat kurup tüm masrafları bize ait olmak üzere bir hafta Kapadokya'ya davet ettim. Bölgeye gelen turistler ziyaret ettiğinde çok beğeniyor. Müzedeki saçların üzerinde kişisel bilgiler bulunduğu için fotoğraf çekimine izin vermiyoruz"

Müzeyi gezerek saçından bir tutam bırakan İran uyruklu Fatma Fatolanezhad ise, "İnternette burayı gördüğümde gezmek istedim. Ben de saçımı buraya bıraktım. Belki çocuklarım 10 yıl sonra gelecek ve benim saçımı burada görecek, bu harika bir duygu" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!