Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Dünya İzmir’i yakından tanıyacak

Dünya İzmir’i yakından tanıyacak
İzmir Vakfı’nın kentin yurtiçi ve yurtdışı tanıtımında kullanılması için ürettiği İzmir Fontu, İzmir’in bilinen en eski yerleşimi 8 bin 500 yıllık Yeşilova Höyüğü’nde kamuoyuna tanıtıldı.
İzmir Vakfı’nın kentin yurtiçi ve yurtdışı tanıtımında kullanılması için ürettiği İzmir Fontu, İzmir’in bilinen en eski yerleşimi 8 bin 500 yıllık Yeşilova Höyüğü’nde kamuoyuna tanıtıldı.

İZMİR (Anayurt) - İzmir’in markalaşma çalışması kapsamında İzmir Vakfı Tarafından üretilen, tasarım süreci tasarımcı Ahmet Altun tarafından yürütülen İzmir Fontu, Bornova Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Tanıtım etkinliğine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Almanya Başkonsolosu Detlev Volter, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan,  belediye bürokratları ve meslek odalarının temsilcileri katıldı.

Tanıtım etkinliğinin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’e ait adı İzmir olan bir font üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Fontun tanıtımını İzmir’in bilinen en eski yerleşimi 8 bin 500 yıllık Yeşilova Höyüğü’nde yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu tarihi mekanı bizlerin erişimine kazandırdığı için ev sahibimiz Bornova Belediyesi ve Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanlığı’na teşekkür ediyorum” dedi.

İZMİR’İN KÜLTÜRÜNÜ YANSITIYOR

İzmir’in köklü tarihi ve farklı kültürlere ev sahipliği yapmasının şehrin çok zengin bir tasarım kültürüne sahip olmasını sağladığını vurgulayan Soyer, “İzmir Vakfı bünyesinde kurulan İzmir Tasarımları Araştırma Ofisi, İzmir’in binlerce yıl öncesinden günümüze uzanan görsel tasarım kültürünün belgelenmesi ve bu kültürün yeniden yaşamımızın bir parçası olması için çalışıyor. Geniş kapsamlı ve çok katmanlı bu programın ilk ayağını bugün burada buluşma nedenimiz olan İzmir Fontu oluşturuyor. Bu yazı yüzü İzmir kültürünü yansıtacak bir şekilde ve birc¸ok mecrada hizmet verebilecek doğrultuda tasarlandı. İzmir adını taşıyan bu font sayesinde dünya İzmir’i daha da yakından tanıyacak” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!