Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Doğa ve tarihi buluşturan mekan: Kilistra

Doğa ve tarihi buluşturan mekan: Kilistra
Lav yığılmalarıyla meydana gelen volkanik arazi üzerine kurulu yapısıyla Kapadokya nın benzeri mekan, aynı zamanda 2 bin yılı aşkın geçmişi ile Orta Çağ Hristiyanlığının önemli merkezleri arasında yer alıyor.
Lav yığılmalarıyla meydana gelen volkanik arazi üzerine kurulu yapısıyla Kapadokya'nın benzeri mekan, aynı zamanda 2 bin yılı aşkın geçmişi ile Orta Çağ Hristiyanlığının önemli merkezleri arasında yer alıyor.

KONYA - Lav yığılmalarıyla meydana gelen volkanik arazi üzerine kurulu yapısıyla Kapadokya'yı andıran Kilistra Antik Kenti, aynı zamanda 2 bin yılı aşkın geçmişi, oyma kilise ve şapel gibi yapıları ile Orta Çağ Hristiyanlığının önemli merkezleri arasında yer alıyor.

Meram ilçesi Gökyurt Mahallesi'nde bulunan, Kapadokya'daki gibi lav yığılmalarıyla meydana gelen volkanik arazi üzerine kurulu, Helenistik ve Roma dönemi eserlerinin yer aldığı Kilistra Antik Kenti, tarihi mirası ve coğrafi güzellikleriyle ilgi görüyor.

Geçmişi 2 bin yıla dayanan antik kent, Hazreti İsa'nın havarilerinden Aziz Pavlus'un yaşadığı yerlerden biri olması dolayısıyla Orta Çağ Hristiyanlığının önemli merkezleri arasında yer alıyor.

Kapadokya'daki gibi lav yığılmalarıyla meydana gelen volkanik arazi üzerine kurulu antik kent, tarihi mekanlara meraklıların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor ve coğrafi özelliği ile de doğa ve fotoğraf tutkunları için unutulmaz bir anıya dönüşüyor.

Denizli'den gelerek Kilistra'yı ziyaret eden Süleyman Yalçınkaya, Anadolu'nun tarihi mekanlarına ve fotoğrafçılığa meraklı olduğunu söyledi.

Gittiği yerlerde çevreyi araştırdığını, Konya'da ise Kilistra Antik Kenti'nin ilgisini çektiğini vurgulayan Yalçınkaya, şunları kaydetti:

"Burası çok hoşuma gitti. Bol bol fotoğraf çekimi gerçekleştirdim. Bundan sonrasında da mutlaka araştırmaya devam edeceğim. Burası insanı duygulandırıyor. Çünkü burada bir kültür, bir insan topluluğu yaşamış. Çok büyük bir emek var, uğraşmışlar ve medeniyetlerini kurmuşlar. O zamanki şartlarda kazımışlar, taşları işlemişler. Bugünlere kadar gelebilmesi insanı etkiliyor. Biraz tesadüfi buldum, tanıtımı güçlü olsa daha iyi olur. Konya tarihi çok geniş, belki de Anadolu'daki medeniyetlerin beşiği burası. Göksu Şelalesi gibi doğal güzellikleri, Çatalhöyük gibi tarihi mekanları ile güzel bir şehir Konya."

(AA)

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!