Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Diyette yapılan hatalar nelerdir? Doğru bilinen yanlışlar!

Diyette yapılan hatalar nelerdir? Doğru bilinen yanlışlar!
Her konuda olduğu gibi diyette de atladığımız ve kulaktan kulağa dolma bilgilerle benimsediğimiz bazı kalıplaşmış hatalar var. Ancak bu hatalar ...

Her konuda olduğu gibi diyette de atladığımız ve kulaktan kulağa dolma bilgilerle benimsediğimiz bazı kalıplaşmış hatalar var. Ancak bu hatalar kilo verme isteğinizden yeteri kadar düşündürecek ve uzaklaştıracak inançlardır. Yoldan geçen birini bile çevirip ''Diyet nasıl yapılır?'' sorusunu yönelttiğimizde ''Öğünler arası yemek yenmez! Akşam yemeği öğünden kaldırılması gerekir'' gibi cevapları yöneltebilir.

Bu durumda bugün elmaelma.com okurları için diyette doğru bildiğimiz kalıplaşmış yanlışları sizler için derledik...

SIKI DİYET

Siz kendinize ne kadar sınır ve yasak koyarsanız yasak olan şeye ulaşmak sizin için o kadar çekici ve iştah açıcı olacaktır. Kendinize yasak koymak yerine bazı kısıtlamalar getirebilirsiniz. Bu yöntem fazla kilolarınızdan kurtulmak için daha etkili olacak ve konsantre olmanıza yardımcı olacaktır.

KARBONHİDRAT YASAKLAMASI

Çevreden sıklıkla duyduğunuz ama nedenini ve aksi durumlarını sorduğunuzda tatmin edici bir yanıt alamazsınız işte bu noktada karbonhidratı hayatınızdan çıkarmak yerine aradaki o dengeyi sağlarsanız aynı zamanda vücudunuzun ihtiyacı olan karbonhidratı da karşılamış olursunuz. Karbonhidratlar yerine konulan et ve peynir gibi yüksek proteinli yiyecekler kolesterolünüzü yükseltip, kalp hastalıklarına yol açabilir.

ÖĞÜNLER ARASI YEMEK YENMEZ

Vücudu iki öğün arasında aç bırakmak sizin öğünlerde daha fazla besin tüketmenize neden olur. Ayrıca iki öğün arası uzun süre aç bırakmak yerine sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Aksi taktirde vücudunuzun metabolizması yavaşlamasına neden olursunuz.

AKŞAM YEMEK YENMEZ

Eğer ki vücudunuzu akşam yemeğinden mahrum bırakırsanız günlük almanız gereken kalori ihtiyacınızı alamazsınız ve bu sizin için çok zararlı sonuçlar doğurabilir. Bu şekilde devam ettiğiniz sürede çeşitli hastalıkları da peşinizden getirebilirsiniz.

YAĞ TÜKETİMİNİ KESMEK

Tükettiğiniz her yağ kötü değildir. Yine aynı şekilde vücudunuzun ihtiyacı olan bir takım yağ sınırı vardır ve siz bu sınıra sadık kalarak günlük yaşamınızda yağ tüketebilirsiniz. Aynı zamanda yağ vücut için faydalıdır! İçerisinde E vitamini içermektedir kötü kolesterolü ve kalp hastalıklarını önlemek için faydalıdır.

DİYET LİSTELERİ

Günümüzde gelişen teknoloji ile beraber çeşit çeşit kilo verme amaçlı diyet listeleri oluşturulmaktadır. Genellikle bu tarz moda diyetler kısa zamanlı çabuk kilo verdiren diyetlerdir. Vücudunuzun ihtiyaçlarını ve uzun vadede karşılamak yerine anlık ihtiyaçları karşılar. Bu da yeme içme de düzensizlik oluşturur.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!