Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

‘Dış politika, asarım-keserimle yürütülemez’

‘Dış politika, asarım-keserimle yürütülemez’
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ANKARA (Anayurt) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin dış politikasının içinden çıkılmaz hale geldiğini ifade ederek iktidarı eleştiren Karamollaoğlu, Doğu Akdeniz’de tırmanan gerilimle ilgili olarak, “Dış politika, asarım keserimle yürütülemez. Şam’da Cuma namazı kılacaktınız, abdest bile alamaz duruma düşersiniz. Önceliğimiz her zaman akıllı bir diplomasinin benimsenmesidir, bunun da yolu komşu ülkeler ile geçmişte oluşturduğumuz birliktelikleri güçlendirmektir” şeklinde konuştu.

Okulların açılması süreciyle ilgili olarak iktidara yüklenen Karamollaoğlu, “Özellikle EBA TV üzerinden yapılan eğitimlerle alakalı sistem alt yapısının yetersiz olduğu ortaya çıkmıştır. Öyle ki bize gelen şikâyetler de velilerin sisteme girişte yaşadığı sıkıntılar, sistemin yetersizliğinin çok ciddi boyutlarda olduğunu ortaya koyuyor” şeklinde konuştu. Online eğitime ulaşmak için gerekli bilgisayarı, tableti, internetti hatta televizyonu olmayan ailelerin durumuna dikkat çeken Saadet Partisi lideri, “Yaklaşık Mart ayından beri pandemi süreci başlamış olmasına rağmen, bu süreçte maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarının karşılanması yönünde iktidarın hiçbir adım atmamış olması üzüntü vericidir. Zaten eğitim eşitsizliğinin var olduğu bilinen ülkemizde pandemi ve uzaktan eğitim süreci ile bu eşitsizliğin çok daha büyüyeceği endişesi artmıştır. Yükselen döviz kurunun etkisi ile teknolojik araç gereçlerin pahalandığını da göz önüne alırsak bu yıl dar gelirli velilerimiz kara kara düşünmektedir” dedi. Karamollaoğlu, telekom şirketlerine de çağrıda bulunarak öğrencilere ücretsiz internet alt yapısının sağlanması için adım atılmasını istedi.

“BES PARALARI RANTA KURBAN EDİLMEMELİ”

Pandemi sürecinin ve ekonomik krizin vatandaşı her alanda daralttığını dile getiren Karamollaoğlu, “İktidar ise millete destek vermek yerine IBAN atıp destek istedi. Türkiye’nin ekonomik bunalımını bundan daha iyi anlatacak bir tablo bulmak mümkün değil. Şimdi 90 yıllık birikimi mirasyedi evlat gibi elden çıkaran, bu milletin kefen parası olan ihtiyat akçelerini çarçur eden bu iktidar şimdi de BES paralarına göz dikti. Erdoğan, 154 milyar TL’ye ulaşan BES paralarını kredi olarak dağıtılacağı mesajını verdi. Bu karar Türkiye ekonominin yarasına merhem olmaz, yarayı daha da kanatır. Şimdiden çok açık bir şekilde uyarmak istiyoruz, BES paraları ranta kurban edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

TOPLUMSAL HASTALIKLARA KARŞI REÇETE

Kovid-19 salgınından daha tehlikeli olan sosyal hastalıkların olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, “toplumsal hastalıklara” karşı partisinin hazırladığı reçeteyi açıkladı. Karamollaoğlu, toplumsal sorunların çözümü için toplumsak dayanışmanın artırılması, üretime dayalı ekonomiye geçilmesi, tarıma gereken destek verilmesi, adaletin eksiksiz olarak tesis edilmesi ve göç veren illere güç verilmesi önerilerini sundu.

“DIŞ POLİTİKA, ASARIM-KESERİMLE YÜRÜTÜLEMEZ”

Dış politika konusunda da iktidarı eleştiren Karamollaoğlu, Türkiye’nin dış politikasının içinden çıkılmaz hale geldiğini ifade ederek, “Doğu Akdeniz meselesi ortada, Türkiyemiz yalnız bırakıldı, kimseden destek alamıyoruz. Oruç Reis Gemimiz bakım ve onarım için limana geri dönmüş bulunuyor. Biz elbette dış politikada diplomasi ve diyalogu önceleriz. Ama sırf siz iç politika malzemesi yapacaksınız diye 82 Musul, 83 Kerkük kafası ile giderseniz, gemiyi limana çekince diyecek söz bulamazsınız. Dış politika, asarım keserimle yürütülemez. Şam’da Cuma namazı kılacaktınız, abdest bile alamaz duruma düşersiniz. Önceliğimiz her zaman akıllı bir diplomasinin benimsenmesidir, bunun da yolu komşu ülkeler ile geçmişte oluşturduğumuz birliktelikleri güçlendirmektir” şeklinde konuştu.

“Bugün İslam ülkeleri arasında işbirliğinin zayıflamasından en çok İsrail faydalandı. BAE, Bahreyn’in İsrail ile yaşadıkları normalleşme süreci ortadadır. Bu gelişme normalleşme olarak takdim edilse de bu durum tamamen anormaldir. İsrail gibi emperyal hedefleri olan bir Siyonist devletin bu coğrafyada normalleşme gibi bir derdi hiçbir zaman olmamıştır” diyen Karamollaoğlu, “Türkiye her alanda tıkandı. Türkiye'de yeni bir dönem başlatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!