Çanakkale
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

DİJİTAL SOSYALLEŞME ANKSİYETESİ

DİJİTAL SOSYALLEŞME ANKSİYETESİ
Herkes internette! Milyonlarca insan sosyal izolasyon süresinde evde kalıyor ve artık yeni normalimiz dijital platformlar. Yeni trendler sokak ...

Herkes internette! Milyonlarca insan sosyal izolasyon süresinde evde kalıyor ve artık yeni normalimiz dijital platformlar. Yeni trendler sokak yerine internette veya sosyal medyada çıkarken en sevdiğimiz ünlüler ve influencerlar ‘Zoom,’ ‘Google Hangouts’ veya ‘Houseparty’ gibi görüntülü konuşma platformları kullanıyorlar.

Bir zamanlar dijital toplantıların yürütüldüğü bu platformlar artık dijital happy hourlar, yemek partileri ve oyun geceleri ile dolu! Tıpkı herhangi bir sosyal buluşma gibi, bizi bir araya getiren şeyler aynı zamanda kendimizi izole hissettirebilir.

Tüm arkadaşlarınızın bir Zoom partisinde eğlenirken sizin e-postanıza bir davetiye bekliyor olduğunuzu hayal etmek kolay. Anksiyete ve stresin artış gösterdiği son günlerde ‘dışlanmışlık’ hisi ağır basıyor olabilir. Sanal ortamlara alışma süreçlerini kolaylaştırmak adına aklınıza takılan dijital buluşma sorularını aşağıda cevapladık!

BİR SANAL PARTİ DÜZENLEMELİ MİYİM?

Gerçekten istediğinizi yapabilirsiniz! Sanal bir etkinlik düzenleyin, kendi kurallarınızı koyun, ve kıyafet kodu belirleyin… Bu aralar hayatımız dijital kanunlar üzerinden ilerliyor. Arkadaşlarınız veya aileniz ile vakit geçiremediğiniz için üzülüyorsanız, dijital partiler ve buluşmalar ile yakınlarınızı bir araya toplayabilirsiniz.

Her hafta yaptığınız buluşmaları Zoom ve Houseparty gibi uygulamalara taşıyarak parti tadında buluşmalar yaratabilirsiniz! Karar size kalmış… Kimse beni dijital partilere davet etmiyor diye üzülmek mi? Yoksa kendi partinizi kendiniz düzenlemek mi?

SOSYAL MEDYADA CANLI YAYIN İZLEYEN TEK KİŞİ BEN OLURSAM NE YAPACAĞIM?

Sosyal medyanın yeni favori özelliği: Canlı yayınlar! Şarkıcılar, oyuncular, antrenörler ve influencerlar Instagram canlı yayınları üzerinden birçok sohbet ve ders gerçekleştiriyor. Tabii ünlüler olunca canlı yayın katılımları binler ve milyonlara çıkabiliyor ancak arkadaşlarınızın veya tanıdıklarınızın yaptığı yayınlar bu sayılara çıkmayabilir. Bir canlı yayının tek izleyeni olmak biraz tuhaf olabilir. Eğer bir canlı yayının tek izleyeniyseniz karantina kurallarına göre artık o yayının bir parçası da sizsiniz!

SANAL PARTİLERDEN ÖNCE EVİMİ TOPLAMALI MIYIM?

Hayır! Hiçbir şey değiştirmenize gerek yok! Sonuçta herkes sosyal izolasyonda ve muhtemelen herkes aynı dağınıklık içinde. Videonun arka planının dağınık görüneceğinden çekiniyorsanız, dağınık yerleri görüntü alanı dışına alabilirsiniz.

Bizce önemli olan bulunduğunuz odanın dağınıklığı değil ama giydiğiniz kıyafetler. Partiye biraz eğlence katmak için arkadaşlarınız ile beraber kostüm partisi tadında kıyafetler giymek için anlaşabilirsiniz. 

NEDEN HERKESİN PAYLAŞTIĞI YEMEKLER HARİKA GÖRÜNÜYOR?

Bu soru hepimizin aklını kurcalıyor. Sosyal medyada takip ettiğimiz insanlar tıpkı bizim gibi sadece birkaç haftadır evde ve nasıl olduysa hepsi birer şefe dönüştü. Kendi ekmeğini yapanlar… Michelin yıldızlı restoranları aratmayan tabaklar hazırlayanlar…

Gerçekten de tanıdığımız herkes yemek ustasına dönüştü. Sizin yaptığınız yemekler böyle görünmüyor diye üzülmeyin! Muhtemelen paylaşılan her şey saatlerce uğraş, bir sürü deneme ve çok güzel ışık altında çekilen resimlerden oluşuyor. Siz de sosyal izolasyonunuzun bir gününü yemek tarifleri üzerinde uzmanlaşmaya harcayarak aynı başarıya ulaşabilirsiniz. 

HERKES BENSİZ Mİ GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA YAPIYOR?

Muhtemelen hayır! Dijital buluşmalar herkesin takvimini doluymuş gibi gösterebilir. Herkes evde geçirdikleri süreçte bir konuşmadan diğerine atlayarak vakit geçirmeye çalışıyor. Ama aklınızda yazdığınız senaryo doğru değil.

Büyük bir ihtimalle kimse özel olarak sizi çağırmamak gibi bir düşünce içerisinde değil. Bu nedenle ilk adımı siz atın ve özlediğiniz sevdikleriniz ile görüntülü konuşma randevuları düzenleyin. Tüm bu ‘Zoom’ ve ‘Houseparty’ buluşmaları size fazla geliyorsa da sosyal mesafenin kelime anlamına uyarak görüntülü konuşmalara bir süre ara verebilirsiniz.

Yeni normalimize alışmak biraz vakit alacak gibi… Ama gönüllü karantina sosyalleşme yöntemlerinde sınır yok!

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!