Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Derya Yannier: 'Yeni Sezon için Hazırlıklara Başladık'

Derya Yannier: 'Yeni Sezon için Hazırlıklara Başladık'
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Erkek Ligleri Direktörü Derya Yannier, coronavirüs salgını sebebiyle liglerin bitirilmesi sürecinde takımlar, hocalar ve sporcularla sürekli iletişim halinde olduklarını açıkladı.

Yannier, TBF'nin fotoğrafı internet sitesinde paylaşılan söylemede, mart ayının ortasından bu zamana Türkiye'yi de etkilemeye başlayan coronavirüs ile çaba sürecinde gece gündüz çalışan tam sıhhat çalışanlarına minnettar olduklarını aktardı. Yannier, bu evrede hayatını yitirenlerin yakınlarına da başsağlığı dileklerini iletti.

Bu süreçte güçlü çalışma koşullarına rağmen kesintisiz değişen koşullara ayak uydurarak tam senaryolara seçenekli biçimde çalıştıklarını belirten Yannier, "TBF olarak Türkiye Basketbol Federasyonu lig yönetimi olarak; sürecin başladığı ilk günden beri ilk önceliğimiz tüm hissedarlarımızın sıhhatini gözetmek, sonrasında da bu süreçten herkesin ekonomik ve yapısal olarak asgari hasarla çıkmasını korumak oldu. Basketbolda yapıların değişik olduğu öteki ülke ve organizasyonların aksine bizlerin, TBF çatısı altında organize edilen 5 ligi de içeren bir yaklaşım içinde bulunmamız gerektiğinin altını çizerek, alınan kararın tüm basketbol camiası ismine hayırlı olmasını diliyorum. Başta mevcut sıralamalar neticesinde liglerde birinci sırada yer alan ekiplerimizi kutlarken, tüm sezon süresince üstün gayretler sergileyen tam kulüplerimizi tebrik ediyorum." biçiminde konuştu.

Tam hissedarların basketbolu ileri götürmek için çalıştığını kaydolan Derya Yannier, şu biçimde devam etti:

"Bu süreci idarerken; kulüp idareyicilerimiz, alıştırmanlarımız ve sporcularımız başta olmak üzere tüm hissedarlarımız ile ayrı ayrı ayrıntılı istişare ihtimali bulduk. Tüm hissedarların çok büyük oranda eş düşünceye sahip olmasına ve uzun vadeli bir bakış açısıyla basketbolumuzu ileriye taşımak için fikir yürüttüğüne memnuniyetle tanık olduk. Alınan kararda da başta kulüplerimiz olmak üzere, tüm hissedarlarımızın bu noktadaki kararlı duruşunun çok tesirli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Uzun müddettir tohumlarını atmaya çalıştığımız kulüpler birliği ile oyuncular birliği açısından da bu sürecin bereketli bir test kalitesinde olduğunu düşünüyor ve önümüzdeki süreçte bu birliklerin resmileşmesi ismine atılacak somut adımların süratleneceğine inanıyorum."

2020- 2021 sezonunun tasarılaması için yakın zamanda idmanlara başlayacaklarını ifade eden Yannier, şunları dedi:

"Avrupa basketbolunun çatı müesseseyi FIBA ’nın yaptığı değerlendirme ile Avrupa kupalarına katılım şartlarında Türkiye ve İspanya liglerini öteki liglerden ayırdığı bir noktada, bizler için de ING Basketbol Süper Ligi'ni daha ileriye taşımak en esas mesullüktür. Önümüzdeki süreçte, iki yıldır tüm kulüplerimizin yoğun katkılarıyla oluşturulan, Kulüp Mali Teftiş ve Lisans Talimatı'nın uygulaması başta olmak üzere, yapısal anlamda atılacak adımların hem süper liglerimizin sürdürülebilirliği hem de Türk basketbolunun büyümesi ismine esas oluşturacağına inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde asıllaştırdığımız mali teftiş buluşmasında tüm kulüplerimizin uygulamaları sahiplenmesi ve artta durması da bizi ayrıca mutlu etmiştir. Yapısal anlamda bu kadar esas bir uygulamanın başlangıcının çok natürel olarak sancılı olabileceğini öngörmekle birlikte, ortak bedelimiz basketbolu koruma ve her açıdan ileri taşıma emeli güden bu yönergenin her zamanki gibi tüm hissedarlarımızın sahip çıkması ile en sıhhatli biçimde yaşama geçirileceğine inanıyorum. Önümüzdeki günlerde, 2020-2021 sezonu takvim ve statüleri, hazırlanan seçenek uygulamaların tartışılması ve altyapı teşvik projesi ile beraber kulüplerden gelecek ek gündem arzlarının da tartışılacağı bir buluşma ile yeni sezon tasarılamalarına devam edilecektir."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!