Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Denizli Büyükşehir Yenişehir’in içme suyu çilesini bitiriyor

Denizli Büyükşehir Yenişehir’in içme suyu çilesini bitiriyor
Denizli’nin Yenişehir Mahallesi’ne 30 yıl önce döşenen içme suyu hatlarının ilk kez baştan aşağıya yenilenmesi vatandaşları memnun etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü'nün Yenişehir Mahallesi’nde sürdürdüğü alt yapı çalışmaları vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.  Yenişehir sakinleri bölgedeki içme suyu hatlarının 1990'lı yıllarda yapıldığını belirterek, yaklaşık 30 yıl önce döşenen alt yapının ömrünü tamamladığını, eskiyen su boruları nedeniyle de sık sık su kesintileri yaşadıklarını belirtti. İçme suyu hatlarının 30 yıl sonra, ilk kez baştan aşağı yenileneceğini kaydeden Yenişehirliler proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti.

Yenişehir Mahalle Muhtarı Mehmet Karataş, mahallenin alt yapısının 1990 yılında yapıldığını anlatarak, "O yılarda burada bin aile oturuyorsa şu anda 4, 5 bin konut var" dedi. Gerek alt yapının eskimesinden gerekse nüfusun artış hızından hatların yetersiz kaldığını ve sık sık arızalar yaşandığını anlatan Muhtar Karataş, "Şu anda çalışmalar iyi ilerliyor herhangi bir sıkıntı yok. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Yenişehir Mahallesine 1994 yılında geldiğini ve ilk yerleşenlerden biri olduğunu anlatan Süleyman Tosun, "İlk seneler hiçbir sıkıntı yoktu her şey normaldi. Fakat nüfus artınca 3-4 günde bir su patlakları olmaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan  bu işe el attı ve şu anda içme suyu hatlarımız değişiyor. Çok memnunuz" dedi. Ömer Emer ise, 1994 yılından beri Yenişehir Mahallesi'nde oturduğunu belirterek, altyapının zamanın şartlarına göre yapıldığını ve yenilenmesi gerektiğini düşündüğünü vurguladı.

 

1996 yılından beri Yenişehir'de oturduğunu kaydeden Habib Yasin Eyüboğlu da, "İnşallah bundan sonra su kesintileri olmaz" dedi. Aysun Gedik, "Sularımız çok kesiliyordu, borular patlıyordu, sular kumlu akıyordu. Çalışmalar bittikten sonra inşallah tüm bu sıkıntılar giderilecek" diye konuştu.

Uzun süredir su ile ilgili sıkıntı çektiklerini anlatan Jülide Mirzamlı ise, "Böyle bir girişim çok iyi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan yaptığı her işte olağanüstü. Başarılarının devamını diliyorum. Böyle bir sıkıntımız kalmayacak daha temiz suyumuz olacak" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin 18 milyon lira yatırım maliyeti ile hayata geçirdiği proje ile Yenişehir Mahallesi'ne 72 kilometrelik içme suyu hattı döşenecek. Proje yaklaşık 3 ay içinde tamamlanacak. 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!