Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı hibe desteği esnafın yüzünü güldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı hibe desteği esnafın yüzünü güldürdü
Koronavirüsle mücadele sürecindeki kısıtlamalar nedeniyle zorluk yaşayan esnaf ve sanatkarlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği toplam 4 milyar 622 milyon liralık karşılıksız desteği memnuniyetle karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara 4 milyar 622 milyon liralık kaynağın karşılıksız verileceğini açıkladı.

ESNAF, DESTEKLERİN SÜRMESİNİ İSTİYOR

Başkentte kırtasiyecilik yapan İzzet Yakut, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde maddi zorluk yaşadıklarını belirterek, hibenin kendilerini bir miktar rahatlatacağını söyledi. Yakut, esnafa verilen desteklerin sürmesini istedi.

"BİZİM İÇİN İLAÇ OLUR"

Taksici Erol Tetik, kapanma sürecinde işlerinin azaldığını ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, çok teşekkür ederiz. Bu destek bizim için ilaç olur" dedi.

"BAZI İHTİYAÇLARIMIZI GÖRÜR"

Lokantacı Halit Gürşin de hibe açıklamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Esnaf için en azından ufak bir destek olur. Herkes sıkıntı yaşadığı için 3 bin, 5 bin de olsa en azından elektrik, su bazı ihtiyaçlarımızı görür." diye konuştu.

İŞTE ESNAFA VERİLECEK DESTEK

Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara vermek mecburiyetinde kalan esnaf iki gruba ayrıldı. Birinci grupta; kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul personel servisi, düğün salonu, öğrenci yurdu, hamamlar, kırtasiyeler, internet kafeler, lunaparklar gibi işletmeler yer alacak. Bu gruptaki 235 bin esnafa bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapılacak.

İkinci grupta ise tamirciler, seyyar satıcılar, sıhhi tesisat, hırdavat, müzisyen, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncak, kozmetik, camcı, çilingir, bakırcı, kalaycı, ayakkabı, konfeksiyon, züccaciye, tuhafiye ve kurs işletmeleri yer alacak. Bu gruptaki 1 milyon 150 vatandaşa bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi verilecek. İki ayrı grupta, 1 milyon 384 binden fazla esnafa karşılıksız olarak hibe yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı hibe desteği esnafın yüzünü güldürdüCumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı hibe desteği esnafın yüzünü güldürdüCumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı hibe desteği esnafın yüzünü güldürdüCumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı hibe desteği esnafın yüzünü güldürdüCumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı hibe desteği esnafın yüzünü güldürdü

Kaynak: SONDAKIKA.COM

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!